Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Băieţii care vindeau cannabis proaspăt nu au formulat recurs împotriva arestării preventive


   Niciunul dintre tinerii arestați la sfârșitul săptămânii trecute sub acuzația de trafic de droguri, după ce au vândut cannabis inclusiv unui investigator sub acoperire, nu a atacat cu recurs decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea de a emite pe numele lor mandate pentru 29 de zile. Potrivit unor surse, unul dintre băieți ar fi trebuit să susțină zilele acestea, examenul de Bacalaureat. 
Mezinul „trupei”, respectiv băiatul de 17 ani, din Vânători, și-a uimit părinții, care nu se așteptau ca acesta să se ocupe cu astfel de activități, mai ales că din probele de la dosar a reieșit că suna în mod constant investigatorul sub acoperire ca să-i propună noi vânzări de droguri. Potrivit acelorași surse, cultura de cannabis de la Vulturu creștea într-o grădină aparținând mamei lui Dionis J., de 22 de ani, cetățean moldovean, care era stabilită în localitate. Aceasta nu știa de existența cannabisului. 
   Alături de moldovean, au mai ajuns în arest, vinerea trecută, Cătălin George Å¢., de 20 ani, din Vizantea Livezi, Laurențiu Daniel S., de 19 ani, din Focșani, și G. V., de 17 ani, din Vânători. Primii doi au fost prinși în flagrant când încercau să vândă unui investigator sub acoperire șapte plante de cannabis, contra sumei de 500 de lei. După flagrant, anchetatorii au efectuat percheziții la locuințele suspecților. În grădina lui Dionis, de la Vulturu, ei au descoperit o plantație de canabis, plantele fiind crescute la lumina zilei. 
   În urma activităților specifice anchetelor, procurorii DIICOT Vrancea au descoperit că semințele de cannabis proveneau din Republica Moldova și au fost semănate pentru a încolți în solul de la Vulturu. Plantele pe care băieții încercau să le vândă investigatorului erau verzi, cu partea inferioară introdusă într-o pungă. 
   Vinerea trecută, cei patru băieți au fost propuși pentru arestare. În cazul celor majori instanța a dispus eliberarea de mandate pentru 29 de zile, iar în cazul minorului pentru 19 zile. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?