Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VREMEA rămâne instabilă


   Marți, VREMEA va fi ușor instabilă în majoritatea regiunilor, iar în sud se va menține călduroasă. Cerul va avea înnorări temporare și vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, ziua local în nordul și centrul țării, precum și în zona de munte și doar izolat în rest. Astfel de fenomene se vor semnala spre seară și noaptea local în jumătatea sud-vestică a teritoriului. Vor fi condiții de grindină și izolat cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei și 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 11 și 22 de grade.

   Miercuri, VREMEA va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. Excepție va face extremitatea sud-estică a teritoriului unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de ziua precedentă în regiunile sudice și sud-estice, vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei și 33 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade.

   Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a  valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 26 august – 8 septembrie, în fiecare regiune a țării. În MOLDOVA, maximele termice se vor menține la valori medii de 22…24 de grade pe tot parcursul celor două săptămâni, cu cele mai mari valori în primele trei zile și, din nou, pe 1 și 2 septembrie. Valorile termice nocturne se vor menține relativ staționare în jurul unei medii de 15 grade Celsius până pe 29 august, apoi vor marca o scădere, spre 11 grade în intervalul 4-8 septembrie. Averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii extinse între 26 și 30 august și, din nou, pe 2 și 3 august. În rest, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?