Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Şofer inconştient: circula cu 112 kilometri la oră prin localitate!


   Mai mulți șoferi grăbiți au rămas fără permise de conducere pentru că au depășit limitele de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. Într-o săptămână, polițiștii vrânceni au amendat aproape o mie de șoferi care au circulat cu viteză și au intrat în raza de acțiune a aparatelor radar amplasate pe drumul european, dar și pe celelalte durmuri naționale din județ.

   Conducătorii auto care s-au grăbit și nu au mai ținut cont de limitele de viteză instituite pe drumurile din județ au primit amenzi de la polițiștii rutieri. Unii dintre ei au rămas și fără permise de conducere pentru că au depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri la oră. În intervalul 19-25 august, în cadrul acțiunii ce a avut drept scop combaterea vitezei excesive, oamenii legii au amendat aproape o mie de conducători auto. „În săptămâna 19-25 august a.c., la nivel european s-a desfășurat o acțiune pentru reducerea gradului de victimizare în accidente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Astfel, în intervalul menționat, au fost aplicate un număr de 955 sancțiuni contravenționale numai pentru depășirea regimului legal de viteză și au fost reținute 48 de permise de conducere pentru depășirea limitelor de viteză cu peste 50 kilometri pe oră. De asemenea, au fost constatate și 14 infracțiuni”, ne-a explicat comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
    Cea mai mare viteză cu care s-a circulat prin localitate, iar șoferul a fost oprit de polițiști, a fost de 122 kilometri pe oră. Mașina condusă de Daniel B., din Tecuci, a intrat în raza de acțiune a aparatului radar amplasat pe DN 2 E85, în comuna Garoafa. Åžoferul circula cu 122 kilometri pe oră, depășind limita cu 72 de kilometri. El le-a spus oamenilor legii că are o problemă și se grăbea să ajungă acasă. Oamenii legii i-au reținut permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile și i-au aplicat o sancțiune contravențională de câteva sute de lei. 
   Un alt șofer vitezoman este Liviu B., din Bacău. El a fost depistat la Călimănești, în timp ce-și conducea autoturismul Opel Zafira cu o viteză de 114 kilometri pe oră. Polițiștii i-au reținut permisul și lui Vasile L. El a fost depistat la Urechești în timp ce rula cu o viteză de 112 kilometri pe oră.
   Åži pentru că viteza excesivă este principala cauză generatoare de accidente rutiere la nivel național, săptămâna aceasta, polițiștii de la rutier vor continua acțiunea pe această linie.
Oamenii legii nu au făcut ordine doar printre șoferii vitezomani, ci și printre ceilalți participanți la trafic. În week-end, polițiștii au mai aplicat alte 682 de amenzi pentru diferite abateri și au suspendat 38 de permise de conducere. Au întocmit și 7 dosare penale și au reținut 9 certificate de înmatriculare.

Åžapte pietoni implicați în accidente, în iulie

    Nu doar șoferii care nu au respectat legea au fost trași la răspundere, ci și pietonii. Aceștia sunt implicați în destul de multe accidente rutiere și de cele mai multe ori vina le aparține. Numai în luna iulie, din vina lor s-au produs 7 accidente, soldate cu tot atâtea persoane rănite grav.
    „Având în vedere că în cursul lunii iulie a.c., pe raza județului Vrancea pietonii au fost implicați în 7 accidente, soldate cu 7 persoane rănite grav, se impune desfășurarea unor acțiuni pentru combaterea indiciplinei pietonilor. Astfel, vinerea trecută, în intervalul orar 17.00-22.00 a fost organizată și o acțiune pentru prevenirea accidentelor înregistrate pe fondul abaterilor săvârșite de către pietoni. Acțiunea s-a desfășurat pe raza întregului județ, vizate fiind drumurile intens circulate. În timpul acțiunii au fost aplicate 163 de amenzi, 38 dintre acestea fiind aplicate pietonilor, iar restul pentru alte abateri constate în trafic. Valoarea sancțiunilor a fost de 22.980 lei”, a adăugat comisarul șef Huzum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?