Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Bărbatul care a ameninţat poliţiştii cu furca, trimis în judecată


   Procurorii au finalizat ancheta în cazul bărbatului din Sihlea, care a vrut să lovească doi agenți de poliție cu o furcă. Oamenii legii încercau să îl împiedice să își incendieze locuința. Marius B., de 33 de ani, a fost trimis în judecată, dosarul ajungând pe rolul Judecătoriei Focșani.
   În actul de sesizare a instanței de judecată se arată că scandalul a avut loc în data de 9 august. În ziua respectivă, inculpatul și încă o persoană încercau să renoveze o cameră din casa aparținând părinților săi. În timpul lucrărilor, bărbatul a servit mai multe căni cu bere. Pe fondul unui conflict anterior avut cu părinții săi, bărbatul s-a luat la ceartă cu aceștia. Discuția a degenerat, iar bărbatul a început să își amenințe mama cu acte de violență și cu incendierea locuinței. Nervos și sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a luat o furcă din gospodărie și a distrus tavanul camerei la care lucrase anterior.
   Părinții bărbatului au fost cei care au sesizat organele de poliție. La fața locului s-a deplasat o polițistă, dar bărbatul a înjurat-o și pe aceasta. Agentul și-a chemat în ajutor un coleg, cu care a intrat în gospodărie, fiind însoțiți de mama învinuitului.
   În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că la vederea celor doi agenți, Marius a mers în curte, a luat o furcă și a îndreptat-o către polițiști. Oamenii legii l-au somat să lase furca și să înceteze scandalul, dar omul a devenit și mai agresiv și a îndreptat din nou unealta ascuțită către agenții de poliție. A fost nevoie ca unul dintre polițiști să scoată pistolul și să tragă un foc în plan vertical. Dar nici așa învinuitul nu s-a potolit și a continuat să amenințe cu furca polițiștii. A fost somat din nou, fiind tras un al doilea foc în plan vertical, iar ultimul foc a fost tras înspre picioarele învinuitului.
Într-un final, agenții au reușit să îl imobilizeze pe Marius B. și să îl ducă la Secția de Poliție. Ulterior, bărbatul a fost adus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și s-a decis ca împotriva acestuia să se ia măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe perioada cercetărilor. În fața anchetatorilor, bărbatul a declarat că își amintește parțial ceea ce s-a întâmplat, la momentul respectiv fiind sub influența băuturilor alcoolice.
   Marius a mai avut probleme cu legea penală, fiind condamnat anterior pentru comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?