Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Directorul ENET: „Vrem să modernizăm sistemul de încasare, pentru că este primitiv“


   Conducerea SC ENET SA Focșani continuă campania de „cooptare” la facturare individuală a focșănenilor care în prezent plătesc apa caldă și căldura la comun, la asociație. Cele 10 echipele de angajați ai ENET care merg pe teren au reușit să convingă aproape 1.000 de focșăneni să treacă la facturarea individuală. Alți 600 de abonați ai sistemului centralizat au promis că vor trece la individual, în timp ce 850 de oameni au refuzat facturarea individuală în favoarea rămânerii la comun. 
   Angajații ENET au discutat cu aproape 2.400 de abonați, potrivit situației de săptămâna trecută. „Acțiunea merge, dar nu foarte vioi, pentru că avem parte de o poziție ostilă a administratorilor de bloc. Dumnealor se tem de orice chestiune care este nouă, pe o parte, iar pe de altă parte doresc să păstreze un control absolut pe tot ce mișcă în zona respectivă. Hotărârea de Consiliu Local (HCL) este clară, mai devreme sau mai târziu toți vor trece la facturarea individuală. Noi ne supunem HCL, așa cum ar trebui să se supună și cetățenii municipiului Focșani”, ne-a declarat directorul SC ENET SA, Manole Merchea.
   Acesta a spus că facturarea individuală este o primă etapă a modernizării sistemului de plată a facturilor către ENET. Directorul societății de termoficare vrea ca populația să poată vedea online, pe calculator, cât are de plătit la căldură. „Vrem să ducem lucrurile mai departe, în sensul că facturile să fie cu cod de bare, să poată fi plătite la bănci, să modernizăm sistemul de încasare, pentru că la ora de față are un caracter primitiv, e anchilozat. Am discutat cu cei de la IT referitor la impunerea acestui sistem, acum suntem în analiză, să vedem care vor fi costurile, să vedem dacă ni le putem permite, pentru că aici este nevoie de un soft special și de echipament. Vrem să implementăm, de asemenea, un sistem prin care toată lumea să poată să își verifice online datoriile pe care le are față de noi, cu parolă să poată intra să vadă situația financiară”, a mai spus Manole Merchea.
   În prezent, încasările sunt destul de scăzute, fiind și perioadă de vară și, pe deasupra, fiind sistat și serviciul de furnizare a apei calde către popuație.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?