Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Au tăiat ilegal arbori şi s-au ales cu dosare penale


   Trei bărbați, din localiățile Năruja, Păulești și Nereju, au fost trimiși în judecată de procurori după ce au tăiat ilegal arborii care au crescut pe fâneața ce le aparține. Ioniță J., de 50 de ani, din Năruja, este acuzat de tăiere ilegală de arbori. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada ianaurie – februarie 2013, bărbatul ar fi tăiat ilegal cinci arbori foiase nemarcați, respectiv fag, carpen și arțar, dintr-o fâneață împădurită. Prejudiciul a fost calculat la 718 lei, fără TVA. În fața anchetatorilor, omul a recunoscut fapta și a spus că a folosit lemnul în gospodărie.
   Un alt caz este cel al lui Ion B., de 58 de ani, din Păulești, acuzat de comiterea unor infracțiuni similare. Procurorii au trecut în rechizitoriu că în data de 11 ianuarie 2013, acesta a tăiat ilegal 8 arbori nemarcați, esență anin, din fâneața împădurită proprietate personală. Prejudiciul a fost calculat la 550 de lei, fără TVA. În fața anchetatorilor, bărbatul a declarat că a folosit lemnul pentru încălzirea locuinței pe timpul iernii. 
   Åži Gheorghiță B., de 36 de ani, din localitatea Nereju, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, după ce în martie 2013 ar fi tăiat și sustras patru arbori, esență rășinoase. Potrivit actului de sesizare a instanței de judecată, lemnul tăiat și sustras aparținea Ocolului Silvic Focșani. Prejudiciul a fost calculat la 990 de lei fără TVA. Procurorii spun că pe parcursul cercetărilor, bărbatul și-a schimbat de mai multe ori declarația, susținând de fiecare dată altceva. Inițial a declarat că le-a sustras tătăl său, pentru ca mai apoi să revină și să spună ca a luat lemnul din albia râunul Zăbala. 
   Toate cele trei dosare se află pe rolul Judecătoriei Focșani. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?