Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Delegaţii au decis: Superliga Vrancei va avea o singură serie


   Echipele de fotbal din cadrul Superligii Vrancea vor evolua în sezonul următor într-o singură serie. Propunerea președintelui Asociației Județene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru, de a realiza un campionat de fotbal județean care să se apropie cerințelor Ligii a III-a s-a lovit în ultimii ani de nenumărate probleme, precum cele de infrastructură sau financiare. Oficialii forului vrânceanau hotărât ca, în cadrul stagiunii care va începe pe 7 septembrie, Superliga să cuprindă o serie. În sezonul 2013-2014 din Superliga Vrancei vor retrograda direct ocupantele ultimelor două locuri, respectiv 12 și 13. 
   Locurile 10 și 11 din clasamentul final vor susține meciuri de baraj pentru promovare/retrogradare cu echipele clasate pe locurile doi în cele două serii ale ligii a cincea. Partidele de baraj vor avea loc pe teren neutru, într-o singură manșă. Primele clasate în cele două serii ale ligii a cincea vor promova direct în Superliga. Sezonul 2013-2014 a Superligii Vrancei se va disputa după sistemul campionat, respectiv se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur. Din cele 16 echipe care au avut dreptul să participe în Superliga, CSM Focșani și Victoria Vînători au anunțat că se retrag din campionat, iar Foresta Gugești nu și-a manifestat pentru moment intenția de a participa în campionat. 
Delegații prezenți la ședință au avut de ales între două variante: A. completarea numărului de echipe până la 16 cu cele retrogradate în sezonul precedent, respectiv Dinamo Tătăranu, Voința Slobozia Ciorăști și FCM Adjud, și disputarea campionatului în două grupe geografice și apoi play-off, play-out și B. menținerea doar a echipelor cu merit sportiv și disputarea campionatului în sistemul fiecare cu fiecare. Varianta B a fost adoptată cu 13 voturi pentru și 0 împotrivă. Începând cu sezonul 2013-2014 partidele din cadrul campionatului de juniori A 1 se vor disputa în deschiderea meciurilor din Superliga Vrancei.  S-a hotărât ca meciurile să se desfășoare pe parcursul a doua reprize a câte 35 de minute. 
   În mod excepțional, AJF Vrancea poate modifica ziua de disputare a partidelor din campionatul juniorilor A1. Echipele au obligația să folosească în continuare doi jucatori sub 21 de ani (născuți după 1 ianuarie 1992) pe toată durata partidei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?