Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Memorialul „Florin Jelea“ se dispută la Goleşti


   O frumoasă inițiativă se va concretiza sâmbătă și duminică când va avea loc ediția a șasea a Memorialului „Florin Jelea” la fotbal. Cluburile de fotbal Național Golești și AS Cîmpineanca se vor ocupa de organizarea competiției, la organizare urmând să participe și Gheorghe Jelea, tatăl fostului jucător, vicepreședintele AJF Vrancea, Jani Oltianu și Asociația Județeană de Fotbal Vrancea, cea care va asigura cupele și premiile. Stins din viață când se afla în lotul lui Dinamo București și al naționalei de tineret, Florin Jelea a lăsat în urma sa multă durere și suferință. Competiția se va desfășura sâmbătă, 24 august, pe stadionul „Florin Jelea” din Golești și va reuni la start echipele Național Golești, Energia Vulturu, AS Cîmpineanca și o formație alcătuită din prietenii lui Florin Jelea. Clubul organizator va depune o coroană de flori la mormântul lui Florin Jelea, în cimitirul de la Câmpineanca. La finalul competiției vor fi acordate cupe și premii.

Un talent plecat dintre noi prea devreme

   Viața lui Florin Pavel Jelea a fost dedicată fotbalului. S-a născut pe 27 iulie 1971 și a început activitatea fotbalistică în 1979 la grupele de copii ale clubului Unirea Focșani sub îndrumarea antrenorului Nicolae Petrea. Peste șase ani a fost selecționat în Naționala de juniori II a României și a participat la turneul final al Campionatului European, întrecere la care a participat și renumitul jucător Zinedine Zidane. La vârsta de 15 ani a debutat în fosta Divizie B la Unirea Focșani, iar în anul 1988 a fost „înregimentat” de antrenorul Mircea Lucescu în lotul echipei Dinamo București și a debutat la numai 17 ani în partida cu Flacăra Moreni, avându-i alături pe mult mai consacrații Cămătaru, Andone, Rednic, Lupu, Stelea, Klein și Lupescu. La 18 ani a fost convocat în Lotul Olimpic, iar peste doi ani de zile a revenit la Unirea Focșani. A încetat din viață pe 8 mai 1991, în urma unui accident produs în apropierea municipiului Buzău.

Programul Memorialului:
Sâmbătă, 24 august:

Ora 17.00: triunghiular între formațiile de fotbal Național Golești, AS Cîmpineanca și Energia Vulturu (se vor juca reprize de câte 45 de minute, fiecare cu fiecare).
Duminică, 25 august:
Ora 9.00: slujbă de pomenire la mormântul lui Florin Jelea la Cimitirul din comuna Cîmpineanca
Ora 10.00: meci de old-boys între o formație alcătuită din foști jucători din Cîmpineanca și Vulturu și o echipă formată din prietenii lui Florin Jelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?