Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

O nouă şedinţă pentru ocuparea posturilor din învăţământ


   Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea organizează în zilele de 28 și 29 august o nouă ședință cu speranța că va reuși să mai aloce profesorilor posturi din cele 315 rămase încă vacante. Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru profesori de educație fizică și sport, cât și pentru religie. Catedrele complete mai sunt disponibile doar în școlile din mediul rural, în timp ce în școlile din orașe mai sunt doar catedre cu jumătate de normă, ce pot fi luate pentru completare de catedră.
   La ședința de astăzi pot participa cadrele didactice care beneficiază de continuitate, în baza notelor obținute la examenul de titularizare din 2011 și 2012 dar și cadrele didactice titulare ale căror posturi au intrat la restrângere de activitate dar și cei care doresc completare de normă, precum și detașare. Totodată, potrivit calendarului oficial, cererile profesorilor care doresc detașare în interesul învățămantului se discută în consiliile de administrație  ale școlilor din data de 23 august, iar pe 27 august vor fi soluționate în ședină publică.
   Dacă nici așa nu se vor ocupa toate catedrele disponibile, pensionarii au posibilitatea să revină la catedră. Ei vor trebui să își depune dosarele în acest sens în perioada 30 august – 2 septembrie. Toate posturile rămase disponibile vor mai putea fi ocupate apoi doar prin organizarea concursurilor la nivelul unităților de învățământ. Până atunci însă profesorii interesați de oferta de catedre disponibile sunt așteptați în această dimineață la ISJ, începând cu ora 9.00, cu speranța că vor putea ocupa un post.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?