Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Amenzi pentru comercianţii de legume-fructe din Onasis


   Vânzătorii de legume și fructe din Onasis au fost amendați cu trei mii de lei în urma acțiunilor de control efectuate de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Direcției Agricole, Poliției, Gărzii Financiare, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor. Două dintre amenzi au fost aplicate de inspectorii de la Direcția Agricolă, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor, iar a treia de comisarii de la Protecția Consumatorilor pentru nereguli la afișarea prețurilor. Acțiunea de control a comercianților de legume-fructe se va derula timp de două luni, atât în supermarket-uri, magazine de cartier cât și la micii producători din Piața Moldovei.
    Purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole, Crin Constantinescu, a afirmat că în cadrul acțiunii de control sunt verificate, printre altele, documentele de proveniență a produselor, certificatele de conformitate în cazul produselor din import, certificatele de producător ale fermierilor din piețe, condițiile de igienă ale spațiilor în care sunt comercializate legumele și fructele. „Este o acțiune tematică desfășurată pe o perioadă de două luni”, a afirmat Crin Constantinescu.
    Inspectorii echipei mixte de control au verificat și comercianții care vând la marginea E85, cărora le-au pus în vedere să își vândă produsele doar în spațiile amenajate ca piețe, conform normelor legale. A fost un avertisment aplicat micilor comercianți de pe marginea drumului național, urmând ca la următoarele verificări să primească amenzi dacă nu respectă condițiile de comercializare a produselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?