Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Jair nu a fost lăsat liber sub control judiciar


   Magistrații Judecătoriei Focșani au respins ieri, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Liviu Lazăr, cunoscut sub numele de Jair. Prin urmare, bărbatul va rămâne în arest, dar dacă va fi nemulțumit de soluția pronunțată de judecători, va putea formula recurs. „Respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar înregistrată la nr. 9289/231/2013 formulată de inculpatul Lazăr Liviu, în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea, ca neîntemeiată. În baza art. 192 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în soluția pronunțată de magistrații Judecătoriei Focșani.
   Tot ieri, a avut termen un alt dosar al lui Jair, în care acesta solicită înlocuirea măsurii preventive. Judecarea dosarului a fost amânată pentru atașarea dosarului de urmărire penală. 
   Jair și Constantin Răduță, zis Costel, au fost arestați preventiv la începutul lunii iunie. Zilele trecute, judecătorii au decis prelungirea măsurii arestării preventive în cazul celor doi. 
   La momentul în care au fost propuși pentru arestare preventivă, Jair era acuzat că în perioada aprilie – decembrie 2012 a dat cu împrumut suma de 1.600 euro unui focșănean și i-ar fi cerut înapoi 4.600 de euro. Potrivit anchetatorilor, partea vătămată i-ar fi restituit numai 3.200 de euro, motiv pentru care Jair ar fi trecut la amenințări cu moartea. Costel ar fi împrumutat în perioada ianuarie-februarie 2011 suma de 7.100 de lei unei persoane din Cîrligele, pentru o dobândă lunară de 2.000 de lei. Omul a restituit în decembrie 2011 suma de 40.000 lei. Costel a mai solicitat încă 130.000 de lei și le-ar fi pus în vedere victimelor, prin amenințări cu moartea, că nu se pot sustrage de la plata datoriei.
   Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea continuă cercetările în acest caz, fiind conexate la prezenta cauză și alte dosare mai vechi, ale căror soluții au fost infirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?