Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Sindicaliștii din sănătate, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării


   Sindicaliștii din sănătatea vrânceană speră ca până în luna septembrie, când au fost anunțate proteste de stradă ale cadrelor medicale, să fie rezolvate problemele halatelor albe. Claudiu Grosu (FOTO), liderul Sanitas Vrancea, spune că nu este bătut în cuie calendarul protestelor, urmând a avea loc diferite întâlniri dintre reprezentanții cadrelor medicale și oficialii din sistemul sanitar. „Din punctul nostru de vedere, sperăm ca doleanțele noastre privind o mai bună salarizare a cadrelor medicale să fie ascultate și să nu aibă loc protestele, deoarece pacienții vor avea de suferit.    Calendarul protestelor nu este bătut în cuie, urmând a mai avea loc diferite întâlniri, în cadrul cărora vor fi discutate solicitările noastre. Anunțul acestor proteste are rolul de a pune presiune pe factorii de decizie, în sensul că ne dorim ca doleanțele noastre să fie luate în considerare. Din acest motiv a fost formată și coaliția profesioniștilor din sănătate, care unește toate segmentele medicale”, este de părere Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. 
    Potrivit presei centrale, membrii Coaliției profesioniștilor din sistemul de sănătate au decis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc săptămâna aceasta, ca pe 17 septembrie reprezentanții organizațiilor din fiecare județ să susțină o conferință de presă, în care va fi anunțat calendarul mișcărilor revendicative pe plan local. Astfel, se dorește ca între 18 și 24 septembrie să fie organizate pichetări în toate județele și în fața Ministerului Sănătății și a Ministerului de Finanțe, urmând ca în luna octombrie să fie organizat un miting la București. 
Deși s-a remarcat disponbilitatea de dialog a Ministerului Sănătății, medicii sunt nemulțumiți de proiectul legii salarizării, pentru că acesta s-ar adresa doar unui număr restrâns de medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?