Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Oferta de posturi a ISJ nu coincide cu dorinţele profesorilor


   Nu toate cadrele didactice care au obținut minim 7 la examenul de Titularizare de anul acesta au  primit și un post în cadrul ședinței publice ce a avut loc ieri, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, pentru ocuparea catedrelor pe perioadă nedeterminată. Mulți dintre profesori sunt nevoiți să aștepte ședința de miercurea viitoare, care va avea loc tot la Inspectoratul Åžcolar Județean, când vor fi repartizați pe catedrele disponibile pe perioadă determinată. Au fost cazuri în care profesorii prezenți la ședința de repartizare de ieri nu au avut niciun post disponibil, dar au fost și situații în care au renunțat la catedră. Singurul cadru didactic de 10, la Titularizarea de anul acesta, a fost nevoit să se mulțumească cu un post la Bălești. Din cele 86 de posturi titularizabile, au fost ocupate 65. 
 
   Profesorii care au obținut minim 7 la examenul de Titularizare de anul acesta s-au prezentat la ședința publică organizată ieri, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, de distribuire a posturilor vacante pe perioadă nedeterminată. Însă, mulți dintre ei au renunțat la posturile oferite pentru că școlile sunt mult prea departe de localitatea de domiciliu. Singura candidată de nota 10 de la Titularizare, de anul acesta, educatoarea Luminița Daniela Bâlcu, din Oreavu, comuna Gugești, nu a reușit să prindă decât un post la Grădinița din Bălești. Deși nu este ceea ce și-ar fi dorit, având în vedere și cât de mult a muncit pentru obținerea notei 10, educatoarea s-a resemnat. Ea va trebui să se obișnuiască cu gândul că va fi nevoită să facă naveta zilnic, dacă vrea să își câștige existența lucrând la catedră. „Acest post este mai aproape de domiciliul meu și sunt mulțumită.  Nu neapărat a fost postul pe care l-am țintit, dar având în vedere că este mai aproape de domiciliul meu, este ok. Așteptările mele erau mari, dar dacă astea sunt posturile, trebuie să ne conformăm”, a spus educatoarea Luminița Daniela Balcu. 
Același post de la Grădinița din Bălești a fost disputat, anul trecut, de Ana Maria Ioniță, absolventă de studii superioare, dar care a lucrat în croitorie deoarece nu avea post. Anul acesta, ea a obținut la examenul de Titularizare doar media 3,70, așa că nu poate spera nici la un post de suplinitor calificat. 
La educatori au fost ocupate toate posturile titularizabile. La învățători însă, patru persoane au renunțat la catedrele titularizabile disponibile, urmând să ia un post pe perioadă determinată. 
      Profesori cu note de 7, pe tușă din lipsă de posturi
Deși s-au chinuit și au învățat pentru examen și au muncit pentru inspecțiile la clasă, mulți profesori care au obținut minim 7 la examenul de Titularizare nu vor putea ocupa un post de profesor titular, deși întrunesc toate condițiile legale. Pentru disciplina matematică de pildă, au fost patru candidați care au obținut minim 7 la examenul de Titularizare, însă nu au existat catedre disponibile, ceea ce înseamnă că, în cel mai fericit caz, aceștia vor putea preda într-o școală ca și suplinitori calificați. 
La psihopedagogie specială a fost un caz mai deosebit, al candidatei Ana Maria Drăgan. Aceasta nu și-a completat dosarul cu actele necesare.  Dacă va completa dosarul până pe 13 august, ea va putea ocupa un post pe perioadă determinată. La educație fizică și sport și la religie ortodoxă, toate posturile titularizabile disponibile au fost ocupate. 
Candidații care au note mai mari de 5, vor putea fi repartizați în ședința de săptămâna viitoare. Următoarea ședință publică de repartizare a suplinitorilor în învățământ va avea loc miercuri, 14 august, în sala de ședințe a Inspectoratului Åžcolar Județean, începând cu ora 9.00, conform planificării disciplinelor, care va fi afișată o zi mai devreme. Profesorii repartizați în această ultimă etapă vor ocupa catedrele pe perioadă determinată, ca suplinitori calificați.

  

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?