Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Drumurile din podgoriile Vrancei sunt plombate pe o suprafaţă totală de 28.000 metri pătraţi


       Pe aproape 100 kilometri de drumuri județene sunt puse plombe asfaltice în această vară în cadrul Programului de Plombare inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Proiectul prevede realizarea unor plombe pe o suprafață totală de 28.000 metri pătrați.
 Lucrările au început luni, pe drumul județean 205 B Odobești-Vârteșcoiu, care va fi complet reparat, suprafața plombată însumând 10.000 metri pătrați. Lucrări similare vor avea loc și pe alte drumuri din podgoriile vrâncene. Este vorba despre DJ 205C Golești – Cîrligele – Vîrteșcoiu, unde se vor face reparații pe o suprafață totală de 3.000 metri pătrați, dar și de DJ 205 S Focșani – Cîmpineanca – Vîrteșcoiu – Rîmniceni pe o suprafață totală de 3.000 metri pătrați. De asemenea, va fi reabilitat DJ 205 R Cotești – Slobozia Ciorăști – Gologanu, drum pe care se vor plomba 4.000 metri pătrați, DJ 204 F Gugești-Oreavu unde vor fi aplicate plombe pe 2.000 metri pătrați și DJ 202 E – intravilan Sihlea unde vor avea loc reparații pe 500 metri pătrați.
 Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a declarat că reabilitarea infrastructurii rutiere a fost și rămâne o prioritate a administrației județene. „Nu ne facem decât datoria, pentru ca cetățenii județului Vrancea să beneficieze de infrastructură de calitate. În ultimii ani am reabilitat sute de kilometri de drumuri județene și drumuri naționale în județul Vrancea. Drumurile județene din podgoriile Vrancei sunt foarte importante atât pentru economia locală cât și pentru dezvoltarea unor servicii turistice în zone mirifice precum sunt cele din Beciu, Dălhăuți sau Bonțești. În această toamnă, când se vor culege strugurii, îi invit pe toți vrâncenii să facă o mică excursie în podgorii, pe DJ 205 C și 205 B pentru a descoperi cât de frumos este județul nostru”, a precizat Marian Oprișan. 
 La rândul său, primarul comunei Vârteșcoiu, Viorel Mârza a ținut să arate faptul că reabilitarea drumului județean DJ 205B era una din doleanțele cetățenilor. „Repararea drumului ne ajută foarte mult și pe această cale vreau să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Vrancea că se ține de cuvânt. A promis oamenilor din comuna noastră că acest drum va fi reparat și iată că este reparat. Lucrările se execută pe DJ 205 B, 205S, 205C și constau în reparații cu plombe asfaltice. Cred că în 30 de zile vor fi finalizate aceste lucrări. Este o investiție care înseamnă foarte mult pentru oamenii din Vârteșcoiu. Am adus la cunoștință Consiliului Județean că drumurile erau într-adevăr degradate, ni s-a răspuns pozitiv la solicitarea noastră. Așa cum de altfel ni s-a răspuns pozitiv la toate solicitările pe care le-am făcut către domnul președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan”, a spus Viorel Mârza, primarul comunei Vârteșcoiu. 
                      DJ 205 K Răcoasa -Mărăști, reabilitat complet





 Tot în cadrul acestui Program de Plombare vor mai fi reparate drumurile județene 204 E Doaga – intersecție DN 24, pe o suprafață de 1.500 metri pătrați, 241 F Intersecție DJ 241- Boghești, pe o suprafață de 1.000 metri pătrați, 205 L Intersecție DN 2D – Negrilești pe o suprafață de 1.000 metri pătrați, 205 P, pe raza comunei Vînători, pe o suprafață de 2.000 metri pătrați și 202 E pe raza comunei Sihlea, aici urmând a fi reparată o suprafață totală de 500 metri pătrați.
 La sfârșitul acestei luni, Consiliul Județean va finaliza și lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 205 K Răcoasa -Mărăști, investiție care a costat peste 6,3 milioane de lei. Drumul, care face legătura dintre DN 2 L și Mausoleul Mărăști a fost reabilitat complet pe o lungime de aproximativ 5 kilometri. Lucrările de reabilitare și modernizare a acestui drum au constat în lucrări de reparații, amenajarea sistemului rutier, amenajare acostamente, lucrări de preluare ape pluviale, amenajare drumuri laterale, amenajare podețe existente, construirea de podețe noi, lucrări de reabilitare la poduri, lucrări de siguranța circulației – semnalizare rutieră.
 În același timp, în acest an urmează să mai fie reparate de Consiliul Județean și drumurile DJ 252 Ploscuțeni – Homocea, DJ 119 A – limită județ Bacău – Costișa, DJ 241 A – limită județ Galați – Feldioara – Ocheșești (Corbița), DJ 241 – limită județ Galați – Tănăsoaia -limită județ Bacău, DJ 202 F Mihălceni – Bălești, DJ 205 H Domnești – Păunești, DJ 205 B – intersecție DN 2 – Gugești, DJ 205 E DN 2 – Ciușlea, DJ 205 H – intersecție 205 B – Jariștea, DJ 202 E Obrejița – Tîmboiești și 205 P Garoafa – Precistanu. 
               „Cetățenii județului Vrancea merită o infrastructură de excepție”
 Din rețeaua de peste 700 de kilometri de drumuri județene, peste 300 de kilometri de drumuri au fost reabilitați sau se află în curs de reabilitare în baza Programului de reabilitare a drumurilor județene, inițiat în urmă cu șase ani de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. „Ne vom opri din muncă doar atunci când județul Vrancea va avea cele mai bune drumuri din România. Cetățenii județului Vrancea merită o infrastructură de excepție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?