Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Doar 844 lei pe an pentru întreținerea tinerilor din centrele DGASPC care își continuă studiile


     Douăzeci și doi de tineri aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au absolvit 12 clase, însă doar trei dintre ei au reușit să ia examenul de Bacalaureat. Dintre aceștia trei, doi au fost admiși la facultate. Este vorba despre Florin Alexandru Corodeanu, a cărui poveste de succes o puteți reciti accesând http://www.monitorulvn.ro/articole/din-sistemul-de-protectie-a-copilului-student-la-inginerie-aerospatiala_2_150304.html, precum și un coleg de-al acestuia, care va începe din toamnă Facultatea de Construcții și Instalații București. 
 Potrivit celor spuse de Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea, după ce vor participa la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, alți șapte tineri absolvenți din sistem și-au exprimat dorința de a urma cursurile unei școli postliceale. Din totalul de 22 de tineri aflați în grija Direcției, șase au fost încadrați în muncă și au părăsit sistemul de Protecția Copilului, iar alți șase sunt în curs de integrare socio-profesională, fiind potențiali beneficiari ai Centrului „Sfântul Teodor”. „Deși numărul celor ce au luat examenul de Bacalaureat este destul de mic, ne punem speranța ca în sesiunea din toamnă să obțină cât mai mulți diploma de Bacalaureat și exemplul pozitiv și lăudabil al celor doi studenți să fie urmat și de ceilalți”, a declarat Daniela Nicolaș. 
 După împlinirea vârstei de 18 ani, beneficiarii sistemului de protecția copilului sunt sprijiniți în continuare încă doi ani, specialiștii Direcției încercând să-i ajute să-și găsească un serviciu și să poată începe viața pe cont propriu, în condiții decente. Totodată, celor care după absolvirea liceului își continuă studiile, urmând fie cursurile unei facultăți, fie ale unei școli postliceale, li se asigură cazarea, masa, echipamentul, cazarmamentul necesare, precum și bani de buzunar. Potrivit legiii, limita minimă de cheltuieli aferente pentru cele amintite mai sus este, în cazul tinerilor cu vârsta între 18 și 26 ani inclusiv, de 844 lei… pe an!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?