Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Frumuseţile judeţului, (re)descoperite pe bicicletă


    Elevii care au efectuat „Mini-turul Vrancei” pe bicicletă au ajuns la concluzia că merită să (re)descoperim frumusețile naturale ale județului și patrimoiul cultural. Ei au pedalat pe traseele Focșani- Bolotești- Vidra-Valea Sării-Vrâncioaia, Vrâncioaia- Năruja- Paltin- Spulber- Nereju și Nereju- Reghiu- Andreiașu de Jos- Odobești- Focșani, în total 141 de kilometri. 
La acest mini-tur au participat mai mulți elevi, sub îndrumarea profesorilor Ionuț Å¢andără, de la Colegiul Național Al. I. Cuza din Focșani, și Gicu Valentin Dogaru, de la Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud. „Cu ocazia acestui proiect, pe lângă redescoperirea patrimoniului cultural vrâncean, locuri frumoase, oameni primitori și dornici să afle despre proiectul nostru, am întâmpinat și situații din care am învățat că lucrul în echipă este mai ușor. Domnii primari ne-au ajutat cu informații utile, dar am aflat și lucruri deosebite la care nu ne așteptam, despre România. În ultima fază, domnul primar de la Jariștea ne-a vorbit despre comună, dar și ce viitor au tineri ca noi în România. Părerea mea este că traseul nu a fost greu, nu am avut probleme tehnice. A fost minunat și îmi doresc să particip și la etapa următoare”, a spus Alexandru Enuță. 
   După această călătorie, va fi realizat un CD/DVD cu elementele definitorii ale patrimoniului cultural vrâncean și ale cadrului geografic, dar și un album cu imagini din timpul activităților derulate. Profesorul Ionuț Å¢andără a precizat că „amintirile, atât de multe și colorate, ne obligă să spunem și altora, care nu avut contact direct cu natura sau viața de la țară, că județul Vrancea este un spațiu binecuvântat de Dumnezeu și populat cu oameni extraordinari. Cred că mulți ne-au considerat prea idealiști și sofisticați în ceea ce privește reușita acestui proiect îndrăzneț”. 
   „Am încercat să vedem cu alți ochi oamenii de lângă noi, verdele naturii, inocența animalelor, să ascultăm susurul apelor și murmurul frunzelor copacilor cu o mai mare atenție. Ne veți întreba, bineînțeles, dacă am reușit. Vă mărturisesc, rememorând clipele, că da. Un mare DA. De ce? Pentru că ne-am deschis inimile, ne-am lăsat în voia destinului, am fost buni, calzi și pentru că am găsit în oamenii de la țară niște buni comunicatori. Doresc să mulțumesc unor persoane deosebite care s-au implicat mai mult decât credeam în reușita acestui proiect. Este vorba de domnul Marin Vasile, administratorul Școlii cu clasele I-VIII «Neculai Jechianu» Vrîncioaia, de domnul director al Școlii cu clasele I-VIII Paltin – profesor Tătaru Ionel și de domnul primar al comunei Nereju, Păucă Ion”, a spus profesorul Ionuț Èšandără. 
Parteneri ai acestui proiect au fost: ISJ, Direcția pentru Cultură, IPJ, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, Sindicatul Liber din Învățământ, Prefectura, primăriile Năruja, Nereju și Vrâncioaia și Åžcoala cu clasele I-VIII „Neculai Jechianu” Vrîncioaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?