Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Bărbatul care a înfipt furca într-un consătean, trimis în judecată pentru omor


   Ion Jalaboi, de 42 de ani, din comuna Reghiu, care în luna iunie și-a ucis un consătean cu furca, a fost trimis în judecată pentru omor calificat. În rechi­ zitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea se arată că Ion Jalaboi și-a lovit victima cu furca în zona pieptului, lovituri ce au cauzat decesul victimei. Fapta a fost comisă pe fondul unor neînțelegeri mai vechi și al consumului de băuturi alcoolice.

   Ion Jalaboi, în vârstă de 42 de ani, din satul Åžindrilari, comuna Reghiu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, crima a fost comisă în după-­amiaza zilei de 19 iunie, în punctul „Leurgioara” de pe raza satului Åžindrilari, comuna Reghiu. Fapta a fost săvârșită pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict preexistent între victimă, Stănică Gavrilă, și autor, Ion Jalaboi. 
   În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că în primăvara acestui an, autorul i-a împrumutat victimei un lanț folosit la transportul fânului, iar acesta din urmă nu l-a mai înapoiat. Prin urmare, între cei doi au început să apară neînțelegeri.
În ziua crimei, Jalaboi mergea spre casă și avea asupra sa o furcă. Victima se afla la sora sa, împreună cu concubina și fiica. Băută find, victima a ieșit pe drumul comunal  pe care mergea Jalaboi și a început să-i adreseze acestuia injurii. Între cei doi s-a iscat scandalul. Între timp a apărut și concubina victimei, care l-a tras pe Jalaboi de pantaloni și l-a zgâriat pe față. În acel moment, Jalaboi și-a pregătit furca cu intenția de a-l lovi pe Gavrilă. Acesta din urmă a reușit să prindă furca, dar Jalaboi a fost mai rapid și l-a înțepat de două ori pe Gavrilă în zona pieptului.
   După acest incident, victima a căzut la pământ, iar Jalaboi și-a luat furca și a  plecat mai departe. Gavrilă s-a târât până în curtea surorii sale, situată la aproximativ 30 de metri, unde a decedat. Între timp, autorul a ajuns acasă, s-a spălat și și-a schimbat pantalonii, care erau murdari de sânge. De altfel, anchetatorii l-au găsit pe Jalaboi în propria casă. Luat de întrebări, el a recunoscut incidentul și a colaborat cu anchetatorii. După ce a fost audiat, inculpatul a fost reținut, iar apoi a fost arestat preventiv.

Autorul a mai fost condamnat pentru evadare, viol și tentativă la omor

   Autorul, Ion Jalaboi, nu este la prima abatere. Localnicii îl cunoșteau ca fiind un om periculos, lucru care reiese și din cazierul său. Acesta a mai fost la închisoare și de-a lungul anilor a comis fapte grave, după cum susțin anchetatorii. În total, el a mai suferit șapte condamnări pentru tentativă la omor, furt calificat, viol, tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemnos. Potrivit rechitoriului, el a stat în arest din aprilie 1997 până în iunie 2004. Are un rest de pedeapsă de 473 de zile.
   În acest dosar de omor calificat, concubina victimei și fiica minoră a acesteia se constituie părți civile. Instanța va stabili câți bani va trebui să primească femeia și fiica sa. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?