Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Meci „cu scântei“ pentru Paraschiveanu


   Boxul crește în spectaculozitate la Reșița o dată cu apropierea de fazele finale ale Campionatelor Naționale de seniori. Joi, în ziua sferturilor de finală, câteva meciuri au făcut deliciul publicului. Una dintre cele mai așteptate confruntări a fost cea dintre Amansio Paraschiv (Conpet Petrolul Ploiești) și Orlando Chirvase (SCM Bacău). Ploieșteanul, dublu campion european la kickboxing, era văzut ca un pretendent cert la un loc în finală, însă Chirvase a fost net superior în meciul direct. 
   Scântei au ieșit și la un meci de „semigrei” (81 kg), unde focșăneanul Cătălin Paraschiveanu (sportiv legitimat la clubul SCM Bacău) l-a bătut la puncte pe Ionuț Popescu (Dinamo). Vicecampion european anul acesta la Minsk, Bogdan Juratoni (75 kg) n-are rival pe plan intern. Cu toate acestea, sportivul de la Dinamo n-a ocolit Campionatele Naționale de box, așa cum procedează alte vedete din unele sporturi. „Este important să punctez și pentru clubul meu. Plus că vreau să ajut Dinamo să rămână clubul numărul unu din țară, mai ales acum, că suntem motorizați”, a spus Juratoni. 
   Elevul lui Napoleon Gheorghe a debutat cu victorie la competiția ce se desfășoară în Sala Sporturilor din Reșița. El l-a învins la puncte pe Gabi Stancu, de la Unirea Alba Iulia, însă meciul a fost mai mult unul de antrenament. „Bogdan n-a forțat, iar publicul l-a aplaudat pentru fair-playul său”,  a declarat „vicele” FR de Box, Vasile Câtea, delegat general la Reșița. 
   În 2012, Dinamo a cucerit patru titluri, toți campionii de anul trecut rămânând acum în cursa pentru locul întâi. Între aceștia, și fratele lui Bogdan, Cezar (91 kg). Astăzi, de la ora 14:00 este programată gala finală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?