Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Gemeni trimişi în judecată de procurori


   Gemenii Lucică și Georgel Barbu, de 43 de ani, din Obrejița, au fost trimiși în judecată. Primul va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tentativă la omor deosebit de grav și violare de domiciliu, iar cel de-al doilea pentru tentativă la omor calificat și port ilegal de cuțit. Ei sunt judecați în stare de arest preventiv.

    Gemenii Lucică și Georgel Barbu, de 43 de ani, din comuna Obrejița, au fost  trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tentativă la omor deosebit de grav, violare de domiciliu și port ilegal de cuțit.
    Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Lucică Barbu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat și tentativă la omor deosebit de grav, dar și pentru violare de domiciliu. La data de 27 aprilie, el a intrat fără drept în curtea casei unchiului său, Vasile Vovoschi, și l-a lovit pe acesta de mai multe ori în cap cu o bâtă.   De asemenea, i-a fracturat și o mână. Unchiul a ajuns la spital în stare gravă și a avut nevoie de 45-50 zile de îngrijiri medicale pentru refacere.
    Două zile mai târziu, Lucică Barbu a fost implicat din nou într-un scandal. De această dată, el l-a lovit chiar pe tatăl său, Răduță Barbu. Supărat fiind, Lucică a luat o piatră și a aruncat-o spre tatăl său, nimerindu-l direct în cap. Bătrânul a primit piatra în cap după ce a intervenit pentru a aplana un scandal iscat Lucică și fratele său geamăn, Georgel. Răduță Barbu a fost rănit grav și a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, fractură craniană cu înfundare, având nevoie tot de 45-50 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat inițial să meargă la spital, dar în ziua următoare agresiunii i s-a făcut rău, fiind preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean Focșani. Această faptă a fost încadrată de procurori la infracțiunea de tentativă la omor deosebit de grav.

Åži-a lovit fratele cu un crucioi și a înțepat un cal

    Fratele geamăn a lui Lucică, Georgel, a fost și el trimis în judecată pentru tentativă la omor calificat și port ilegal de cuțit. Cei doi s-au luat la ceartă pe motiv  că fiul lui Lucică i-ar fi luat lui Georgel o bicicletă. La un moment dat, Georgel a luat crucioiul de la o căruță (bucată de lemn de care se leagă hamurile-n.r.) și l-a lovit pe  fratele său în cap. Ulterior, cei doi au ieșit în stradă pentru a continua cearta, moment în care tatăl lor a intervenit pentru a-i despărți, numai că a ajuns la spital în stare gravă. În urma loviturii primite de la Georgel, Lucică a avut nevoie de 7-8 zile îngrijiri medicale pentru a-și reveni. De altfel, după incident, Lucică a fost internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Focșani, întrucât existau suspiciuni cu privire la starea sa de sănătate. Potrivit unor surse, el ar fi început să-și iasă ușor din pepeni după ce și-a pierdut fiica, într-un accident rutier produs în județul Buzău.
    Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în sarcina lui Georgel s-a mai reținut și infracțiunea de port ilegal de cuțit, după ce pe data de 8 iunie, în timp ce se deplasa pe o stradă din Obrejița, a înțepat un cal în gât cu un cuțit. 
    Cei doi frați sunt cercetați în stare de arest preventiv, iar ieri ei au ajuns în fața judecătorului, care a dispus menținerea măsurii arestării preventive. Decizia magistraților poate fi atacată cu recurs. Georgel Barbu a fost arestat preventiv pe 14 iunie, iar fratele său Lucică este în arest din 16 mai. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?