Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Prefectul nu se pricepe, dar îşi dă cu părerea


   Prefectul nu se pricepe, dar își dă cu părerea despre investiția la stația antigrindină, care este derulată la nivelul județului. În ședința de Dialog Social de ieri, prefectul Cătălin Popescu a fost nemulțumit de faptul că s-a început cu lucrările de construcție a punctului de comandă și a depozitului logistic. „Punctul de comandă este un moft”, a afirmat prefectul, care a adăugat câteva minute mai târziu că nu se pricepe la acest subiect.
   Dacă ar fi avut curiozitatea să ceară informații despre proiect, înainte de a-l critica, ar fi aflat că sistemul cu rachete antigrindină nu poate fi utilizat înainte de a fi omologat, ceea ce presupune existența tuturor dotărilor necesare pentru funcționarea la parametrii normali a unei asemenea investiții. Ori, un punct de comandă într-un conteiner este greu de crezut că poate funcționa normal.
Banii alocați anul acesta pentru stația antigrindină vor fi utilizați atât pentru lucrările de construcție a punctului de comandă și a depozitului logistic, începute în anii trecuți conform proiectului, dar și pentru echipamente și dotări la patru puncte de lansare din Anghelești, Panciu, Bolotești și Bizighești. De asemenea, vor fi achiziționate trei instalații de lansare și va fi realizată analiza și consultanța tehnică în vederea stabilirii capabilități și posibilității de utilizare a unui radar Gematronik la stația antigrindină de la Vrancea.
   În 2013, în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, au fost alocate 4 milioane de lei pentru stația antigrindină din județ. De altfel, proiectul a fost inițiat în 2004, în perioada Guvernului PSD, urmând a fi finalizat după un deceniu, de un guvern condus tot de un premier social democrat, respectiv Victor Ponta.
   Materialul integral, prezentat în ședința Comisiei de Dialog Social, AICI.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?