Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Câini, şobolani şi ciori – destule motive pentru un scandal între vecini


   Un scandal ca la ușa cortului a izbucnit ieri între locatarii blocului A3, de pe Bulevardul Unirii nr. 6, din cauza nemulțumirilor care au răbufnit în legătură cu mizeria din jurul scării și a câinilor maidanezi care patrulează zona. Protagoniștii scandalului de ieri, la orele în care căldura dogorea mai tare, sunt Florin Titu, cel care a reclamat, și vecina sa, Doina Bogdan. Titu spune că nu mai poate suporta prezența maidanezilor și a strachinilor cu lături împrăștiate peste tot, cu care vecina sa, iubitoare de animale, hrănește patrupedele. 
   Focșăneanul afirmă că zona s-a transformat într-un focar de infecție, din cauza celor vreo 10 câini, dintre care câțiva bolnavi și a resturilor de mâncare, iar căldura din ultimele zile face situația și mai greu de suportat. Florin Titu o acuză pe vecina sa că a îngrădit un teren în fața blocului, pe care l-a transformat într-un adăpost de câini în mijlocul orașului și că din cauza lătrăturilor, locatarii nu se pot odihni în miez de noapte. „Plătește boschetarii să îi aducă pâine mucegăită de prin gunoaie, pe care o fierbe în casă cu diferite oase. Vă dați seama ce miros și infecție este pe scara blocului. Urcă boschetarii cu liftul ca să îi aducă resturi și pe unii îi culcă la ușă, e un miros de nesuportat, mai ales, acum, pe căldură. Mai nou, aruncă de la geamul de la bucătărie, situat deasupra ușii de intrare în bloc cu oase, resturi cu oase-sosuri, ne cad în cap, pe haine, așa știe să hrănească pisicile din fața blocului. La acel padoc, pe lângă câini, mai pe seară, se pot vedea și șobolani, cât pisica de mari, cârduri de ciori care se hrănesc din acele troace. În jurul blocului pune castroane cu lături pentru pisici. În concluzie, e un focar de infecție. Noaptea nu putem dormi de lătrăturile câinilor. Nu mai putem suporta!”, mărturisește Florin Titu. Acesta spune că patrupedele sunt un potențial pericol și pentru copiii care frecventează Grădinița nr. 17, aflată la câțiva metri în spatele așa-zisului padoc. Mai mult, zice el, unii vecini s-au plâns că maidanezii au sărit să îi muște.
„Acolo e o tăviță din care mănâncă vrăbiuțele, atâta tot”
   Pe Doina Bogdan am găsit-o în fața blocului, înconjurată de câțiva locatari care o susțin, dar și de patrupedele pe care le hrănește. Femeia ne-a spus că nu i se pare că este mi¬ zerie în jurul blocului și la acuzele aduse de vecinul său a ripostat cu alte acuze, personale, țintite către reclamant. „Nu este mizerie, unde vi se pare că e mizerie? Acolo e o tăviță din care mănâncă vrăbiuțele, atâta tot. Eu dau și la oameni de mâncare, nu numai la câini, pentru că îmi permit. El aruncă mizeriile de la etaj, de la câinii lui. Nu am spart eu geamul mașinii de poliție, e o greșeală”, a spus Doina Bogdan. La apariția reclamantului, a izbucnit un scandal în toată regula. 
   „Sunt și eu iubitort de câini, am doi pe care îi cresc în casă, dar nici chiar așa. Se bate cu hingherii când vin să ia câinii, a spart și geamul de la mașina Poliției Comunitare, a fost și amendată, acum vreun an în urmă”, a mai spus Florin Titu. 
   Printre locatari, părerile sunt împărțite. Unii, iubitori de animale, acceptă situația și nu au nimic de obiectat, alții, mai cu jumătate de gură, recunosc că nu prea le convine crescătoria de câini și pisici din parcare. „Eu am 84 de ani și am crescut cu multe animale, mie îmi plac, le hrănesc, le cumpăr de mâncare, din toată sărăcia mea”, ne-a spus o bătrânică. 
Amenzi peste amenzi pentru iubitoarea de câini, care a spart parbrizul mașinii Poliției 
   Florin Titu a adus la cunoștința autorităților locale situația, prin mai multe reclamații adresate vineri, 26 iulie, Poliției Locale, Primăriei Focșani, Direcției de Sănătate Publică, Asociației de proprietari nr. 314, pentru a desființa adăpostul de câini. Situația durează de vreo 5-6 ani și este binecunoscută atât de Poliția Locală, cât și de hingheri, care au venit în nenumărate rânduri în zonă pentru a desființa padocul improvizat și au amendat-o pe Doina Bogdan. Fără succes însă. „Are amenzi peste amenzi. Mi-a și spart geamul la mașină când am venit odată să ridicăm câinii, împreună cu Polița Locală, ne-a adresat injurii. A transformat parcarea în crescătorie de câini și pisici. Sunt trei asociații de locatari care se plâng de situația asta. Este o persoană cu care nu te poți înțelege. Iubirea ei de animale este dusă la extrem, acolo nu se mai poate trăi, este un focar de infecție. Noi nu putem decât să trimitem echipaje care să ridice câinii, dar au fost situații când a adunat câinii pe casa scării. O perioadă s-a liniștit, i-am desființat, dar acum iar sunt reclamații”, ne-a spus și Constantin Liciu, șeful Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primăriei Focșani. Deocamdată, situația pare să fie fără ieșire. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?