Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Copiii din tabăra Gălăciuc, vizitaţi şi de poliţişti


   Copiii au fost implicați în destul de multe accidente rutiere, anul acesta, principala cauză fiind traversarea neregulamentară a drumurilor. Chiar dacă este vacanță, polițiștii continuă să se întâlnească cu elevii pentru a discuta despre regulile de circulație pe care aceștia trebuie să le respecte. Chiar și cei aflați în tabere s-au întâlnit cu oamenii legii pentru a primi sfaturi. De asemenea, recomandări de la polițiști au primit și șoferii care i-au transportat în excursiile efectuate, dar și cadrele didactice însoțitoare.
   La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au mers în tabăra de la Gălăciuc, unde s-au întâlnit cu peste 70 de copii. Acestora le-au fost prezentate regulile de circulație, dar și măsuri pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni. Totodată, oamenii legii le-au vorbit copiilor și despre cum pot evita implicarea în fapte de natură antisocială.
  Pentru a nu fi victimele unor accidente de circulație pe perioada vacanței și nu numai, polițiștii spun că micuții trebuie supravegheați în permanență și nu trebuie lăsați să se joace în apropierea drumurilor publice. Totodată, adulții trebuie să se asigure că cei mici și-au însușit și pun în aplicare regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni, modul corect și locurile prin care pot traversa drumurile publice, modul cum să se deplaseze pe partea carosabilă în situația în care trotuarele nu există sau sunt impracticabile. 
   Polițiștii spun că cel mai important lucru este ca adulții să le ofere copiilor exemplul personal, adică să respecte întotdeauna regulile de circulație atunci când sunt împreună cu cei mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?