Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Străzile principale, complet modernizate până la finele anului 2014


   Autoritățile publice din Golești au demarat un proiect de asfaltare a străzilor principale din localitate. Primarul Alexandru Zar a declarat că până la sfârșitul anului 2014 vor fi modernizate și asfaltate toate străzile principale din localitate. Tot anul acesta, autoritățile locale vor demara un  proiect de extindere a rețelei electrice în Satul Nou, pentru un grup de 15 locuințe.
   Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a declarat că până la sfârșitul anului 2014 vor fi modernizate și asfaltate toate străzile principale din localitate. În acest moment lucrează pe strada Oituz, unde se execută lucrări de asfaltare, șanțurile de scurgere fiind pavate cu dale. De asemenea, se construiesc poduri și podețe. Lucrările vor fi finalizate până pe 1 iunie. Valoarea investiției este de 565 mii lei fără TVA, bani ce provin din bugetul local, beneficiare fiind 60 de familii. „Acest proiect face parte din unul mult mai amplu privind modernizarea străzilor din Golești. Această investiție a fost făcută pentru măsura 3.2.2, proiectul a fost efectuat în 2009-2010, a fost aprobat, dar nu a fost finanțat de Guvernul Boc. Din aceste motive am luat decizia de a începe reabilitarea străzilor cu fonduri proprii”, a spus edilul Alexandru Zar. 
   Tot din fonduri proprii, edilii din Golești vor asfalta și alte străzi. Primăria Golești a anunțat prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitație pentru contractul de achiziție publică privind refacerea sistemului de colectare și evacuare a apelor pluviale de pe strada Victoriei. Lucrările vor consta în realizarea de șanțuri dalate de colectare și evacuare a apelor pluviale, realizarea de podețe pentru accesul la proprietăți. Valoarea estimată a investiției este de 361 mii lei. „În prezent mai avem în lucru finalizarea documentației pentru modernizarea străzilor Matei Basarab și Vasile Lupu, lucrări care vor consta în balastare, asfaltare, realizare de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și podețe care să asigure accesul către proprietățile oamenilor. Finanțarea este asigurată prin Grupul de Acțiune Locală «Drumul viilor». De asemenea, mai lucrăm la realizarea unui studiu de fezabilitate privind moder-nizarea străzilor Foișor, Spiru Haret și Vasile Alecsandri din satul Cerdac. Anul acesta vom demara lucrările de modernizare a străzii Gârlei, tot cu fonduri proprii. Å¢elul nostru este să asfaltăm toate străzile principale până la finele anului 2014”, a precizat Zar. 
Potrivit acestuia, în viitorul apropiat intenționează să înființeze o asociație intercomunitară de dezvoltare, pentru a putea implementa cât mai multe proiecte prin Grupul de Acțiune Locală „Drumul viilor”.
   Pentru anii următori, primarul are în vedere și modernizarea altor străzi, tot cu bani de la bugetul local, în situația în care proiectele nu vor fi finanțate de la nivel național. „Asigurăm cetățenii comunei  Golești că toate străzile pe care s-au făcut săpături vor fi readuse la stadiul de dinainte de către constructorul care execută lucrări la sistemul de canalizare și apă potabilă, până la data de 1 mai. Este obligativitatea societății Hidroconstrucția să refacă străzile, inclusiv pe cele care au fost reparate, dar s-au lăsat ca urmare a precipitațiilor din această primăvară”, a spus edilul. 
Rețeaua electrică din Satul Nou va fi extinsă
 
   Primarul a afirmat că anul acesta, tot din fonduri proprii, va demara un  proiect de extindere a rețelei electrice în Satul Nou, pentru un grup de 15 locuințe. „Pe lista de obiective ce vor fi finanțate din fonduri proprii se mai află și extinderea rețelei electrice în Satul Nou pentru un grup de 15 locuințe, cu posibilitatea extinderii acesteia dacă vor mai fi construite și alte locuințe”, a spus edilul. 
   Potrivit acestuia, cea mai mare parte a proiectelor derulate în comună au  fost realizate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. „O localitate care are apă, canalizare și în curând străzi modernizate va putea fi numită o localitate care răspunde cerințelor și nevoilor oamenilor, o localitate de nivel european. Toate aceste lucrări au fost realizate cu sprijinul autorităților locale, dar și cu sprijinul domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean. Sunt sigur că și în viitor președintele Marian Oprișan va sprijini proiectele comunității din Golești”, a spus Alexandru Zar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?