Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

CTS are nevoie de sânge AB negativ


   Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea are mari probleme cu stocurile de sânge, în special cu cele cu RH negativ. Directorul instituției, medicul Mioara Hanță, spune că are nevoie urgentă de sânge din grupa AB negativ, de aceea îi roagă pe toți cei care au această grupă să vină să doneze. „Avem nevoie de AB negativ pentru o urgență, și noi nu mai avem deloc pe stoc. Am apelat la Centrul de Transfuzie din Buzău ca să găsim. Îi așteptăm pe vrânceni la donare”, spune medicul Mioara Hanță. 
   Cei care donează sânge trebuie să știe că acest lucru nu reprezintă o amenințare la adresa sănătății lor, toate instrumentele utilizate fiind sterile și de unică folosință. Toți cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, iar la donatorii fideli se poate merge chiar și până la 60 de ani. Donatorul trebuie să fie sănătos, să nu aibă boli cardiace, pulmonare, respiratorii sau boli transmisibile. Sunt acceptate la donare femeile care au peste 58 de kilograme și bărbații care au peste 60 de kilograme.
Medicii spun că donarea este un lucru benefic pentru sănătate. La donare se rămâne fără o anumită cantitate de sânge. Măduva osoasă este nevoită să producă celule noi, iar acest lucru întinerește organismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?