Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

COVID-19 a băgat în carantină secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Focșani

În cursul zilei de astăzi, cinci pacienți internați pe secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani au fost depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, motiv pentru care secția a intrat în carantină, iar cei cinci pacienți au fost transferați la Boli Infecțioase. Momentan nu se cunoaște sursa infectării, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea urmând să stabilească acest lucru în urma efectuării unei anchete epidemiologice.
Până la expirarea perioadei de 14 zile în care secția de Psihiatrie din Focșani va fi în carantină, pacienții vor fi redirecționați fie către Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni, fie către secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Focșani, dacă starea lor de sănătate va fi una precară.
„Au fost diagnosticați cinci pacienți pozitivi, pacienți care au fost deja transferați la secția de Boli infecțioase. Nu se cunoaște sursa infectării, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare și va putea să spună cum s-au pozitivat cei cinci pacienți. Secția de Psihiatrie este în carantină în perioada următoare, pacienții fiind redirecționați către Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni, sau, în cazul în care aceștia prezintă afecțiuni grave, care le pun viața în pericol, vor fi internați pe secția de Terapie Intensivă. Personalul medical s-a protejat în permanență, la acest moment nefiind niciun caz pozitiv în rândul acestuia, nici măcar simptomatici”, a declarat Elena Codruța Neagu (Mihalache), managerul interimar al Spitalului Județean Focșani.
În acest moment, pe secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Focșani sunt internați 51 de pacienți dintr-un total de 56 de paturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?