Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Berlusconi nu vrea să presteze muncă în folosul comunităţii


   Silvio Berlusconi preferă să meargă la închisoare, dacă va fi confirmată condamnarea sa pentru fraudă fiscală, decât să facă muncă în folosul comunității sau să beneficieze de regimul special al justiției italiene pentru persoanele în vârstă, a declarat el într-un interviu. „Nu voi pleca în exil. Nu voi accepta să fac muncă în folosul comunității, ca un infractor care trebuie reeducat”, a declarat fostul șef al Guvernului pentru cotidianul Libero, referindu-se la examinarea, marți, de către Curtea de Casație a recursului împotriva condamnării sale la patru ani de închisoare și cinci de interdicție de a exercita un mandat public, în dosarul Mediaset.
   Miliardarul afirmă, de asemenea, că refuză să beneficieze de posibilitatea acordată persoanelor în vârstă de a-și executa pedeapsa în arest la domiciliu. „Am aproape 78 de ani și aș avea dreptul la arest la domiciliu, dar dacă mă găsesc vinovat, să își asume această responsabilitate, vreau să merg la închisoare”, a declarat Berlusconi pentru cotidianul de centru dreapta. El s-a declarat foarte afectat de aceste urmăriri: „Nu dorm de mai bine de o lună. Mă trezesc noaptea și mă uit pe tavan, gândindu-mă la ce mi-au făcut”.
   Magnatul de presă acuză periodic magistrații de stânga că desfășoară o adevărată vendetta împotriva lui. El rămâne totuși „destul de optimist”, afirmând că „nu îl pot declara vinovat”. „Am fost președintele Consiliului (în perioada faptelor), ce puteam ști despre contractele de drepturi de televizare?”, a întrebat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?