Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Tichetele Euro 200 au ajuns la secretariatele şcolilor


   Tichetele pentru achiziționarea de calculatoare, în cadrul programului „Euro 200”, au ajuns la elevii beneficiari cu o întârziere de o lună. Deși acestea trebuiau distribuite beneficiarilor începând cu 24 iunie, dintr-un motiv încă necunoscut, Ministerul Educației Naționale a amânat termenul de repartizare. 
   Elevii care au fost acceptați în cadrul programului se pot prezenta, așadar, la secretariatele unităților de învățământ unde învață pentru a-și ridica bonurile valorice în vederea achiziționării sistemelor PC. În județul nostru, din totalul celor 895 de cereri depuse au primit aviz favorabil 778 de dosare. Achiziționarea calculatoarelor în baza tichetelor este posibilă până la data de 31 august, inclusiv. După această zi, bonurile valorice nu vor mai putea fi folosite în vederea achi-ziționării de calculatoare prin programul „Euro 200”.  
   În cadrul acestui program, elevii care provin din familii cu posibilități materiale modeste pot beneficia de un bon valoric cu valoarea echivalentă a sumei de 200 de euro, cu care pot achiziționa un sistem PC de la dealerii IT. De regulă sistemele desktop vin la pachet cu mouse și tastatură, dar monitorul costă în plus, putând ajunge chiar și la 300 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?