Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Jitea în arest, Bica eliberat


   Neculai Bica, unul dintre colaboratorii afaceristului Liviu Jitea, a obținut eliberarea din arest sub control judiciar. Magistrații Tribunalului Galați au decis încă din data de 8 iulie ca Bica să fie eliberat sub control judiciar, dar procurorii DIICOT au formulat recurs. Ieri, magistrații Curții de Apel Galați au respins recursul procurorilor DIICOT, rămânând astfel definitivă soluția pronunțată de Tribunalul Galați. „Admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar, formulată de inculpatul Bica Neculai. Dispune punerea în libertate provizorie a inculpatului Bica Neculai, dacă acesta nu este arestat în altă cauză. Desemnează ca și organ de supraveghere a inculpatului, pe durata liberării provizorii, postul de poliție în circumscripția căruia inculpatul își are domiciliul, care va întocmi un program de supraveghere”, se arată în soluția pronunțată de magistrații instanței de recurs. 
   Prin aceeași hotărâre, în sarcina inculpatului s-au stabilit mai multe obligații pe care trebuie să le respecte, printre care „să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme – să nu se apropie de inculpații, învinuiții, experții ori martorii din prezenta cauză ori să comunice cu aceștia direct ori indirect”. În prezent, dintre cele opt persoane arestate în acest dosar, în luna martie, au mai rămas în arest Liviu Jitea, Raluca Milea și Cristea Stoica. 
   Tot ieri, același complet de judecată de la Curtea de Apel Galați a decis ca Liviu Jitea să rămână în arest și să nu fie eliberat sub control judiciar deși și el a solicitat acest lucru. Nici Tribunalul Galați și nici instanța de recurs, respectiv Curtea de Apel Galați, nu au dat soluții în favoarea lui Jitea. Åži Raluca Milea a formulat o nouă cerere de eliberare sub control judiciar, dosar care se află pe rolul Tribunalului Galați și care va fi soluționat la sfârșitul acestei săptămâni. 
Inculpații din lotul Jitea au fost arestați preventiv pe 9 martie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?