Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Fiica handbalistei vrâncene Simona Gogîrlă, un fenomen în handbalul românesc


   Alicia Gogîrlă, fetița fostei internaționale Simona Gogîrlă, este un fenomen la doar 10 ani și jumătate. Măsoară 1,72 metri și poartă mărimea 41 la pantof. Simona Gogîrlă a început handbalul la vârsta de 11 ani în comuna Sihlea. Visa să ajungă o mare atletă pentru că îi plăcea să alerge, dar s-a îndrăgostit de mingea de handbal și nu a mai renunțat niciodată la ea. La 18 ani a ajuns să joace pentru titrata echipă Oltchim Rm. Vîlcea, a debutat în prima ligă și a jucat la cel mai înalt nivel. 
   Vicecampioană mondială cu echipa României, campioană mondială la tineret, a jucat finale de Liga Campionilor, Cupa Cupelor și Cupa IHF. A câștigat titlul de campioană în România, Slovenia, Ungaria și a fost golgeterul Europenelor din anul 2000. Alicia Gogîrlă, fetița Simonei, are 10 ani și jumătate și este considerată mult mai talentată de mama sa. La vârsta ei, are deja 1.72 metri înălțime, 55 de kilograme și poartă mărimea 41 la picior. „Nu am obligat-o să facă handbal, ci mi-am dorit să facă sport. A început cu înotul, apoi karate, schi și atletism. Când eram antrenoare la Rapid București, Alicia venea la mine la sală. A pus mâna pe minge și, din joacă, a început un lucru foarte serios”, a spus Simona Gogîrlă. 
   La vârsta de 9 ani, Alicia a început să practice handbalul la HCM Torok Rm. Vîlcea, clubul privat al fostelor mari glorii ale handbalului vâlcean. Micuța a convins-o și pe verișoara ei să vină la handbal. Acum joacă în aceeași echipă, ea joacă pe postul de inter dreapta, iar verișoara sa ca portar. 
Cel mai bun inter dreapta la turneul final
   HCM Torok Rm. Vîlcea s-a calificat la turneul final al Campionatului Național pentru junioare V, de la Onești, dar Alicia Gogîrlă a ratat câteva partide deoarece a fost în vacanță cu părinții săi în Turcia. „Am aflat că echipa sa trebuia să debuteze chiar în ziua în care noi trebuia să ne întoarcem din Turcia. Alicia a vrut inițial să renunțe la vacanță și a plâns întruna, motivând că vrea să joace la turneul final”, a mai spus Simona Gogîrlă. 
   Gruparea din Rm. Vîlcea a pierdut primele două meciuri din grupă și a ratat șansa de calificare. Micuța handbalistă a ajuns la Onești abia la al treilea meci al echipei sale și a fost nevoită să se schimbe în mașină. Pe durata turneului, Alicia a suferit și o toxiinfecție alimentară, a stat patru zile internată la perfuzii, iar formația vâlceană a terminat pe locul 10, antrenorii prezenți la turneu votând-o în echipa ideală a turneului drept cel mai bun inter dreapta. 
Lăudată de antrenori
   Alicia Gogîrlă a fost lăudată de antrenorul de la clubul din Rm. Vîlcea, dar și de antrenorul federal al Federației Române de handbal. „Ceea ce văd la Alicia este faptul că face totul din plăcere. Nu vine la handbal din obligație, că o trimite mama, fosta handbalistă. Vede jocul foarte bine, este altruistă. Va fi mai bună decât maică-sa dacă va fi la fel de serioasă și se va pregăti în continuare”, a spus antrenoarea Maria Ciulei, care a crescut la Vîlcea mai multe generații de handbaliste. 
   La rândul său, Remus Drăgănescu, antrenor federal la FRH a precizat: „Este o jucătoare de mare perspectivă, are talie, e stângace. Are încă multe greșeli în tehnică, dar dacă va fi instruită, poate ajunge o handbalistă extraordinară. Acum e prematur să spunem ceva, e mult prea mică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?