Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Profesorii care nu au evaluat corect tezele la Bac vor fi sancţionaţi


   Cei 12 profesori care nu au acordat punctaje corespunzătoare tezelor de la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, vor plăti pentru diferențele de notare mari care au apărut în urma contestațiilor.
   La nivelul județului Vrancea, 6 teze au avut diferențe mai mari de 1,5 puncte la notare după contestații. S-a constatat că în unele cazuri profesorii corectori, pe lângă faptul că au dat dovadă de o exigență exagerată în evaluarea lucrării, au uitat să acorde și punctul din oficiu. Pentru o lucrare diferența este de 1,60 puncte, iar diferențele urcă la 1,65, 1,75, 1,80 și 2,85 și 3 puncte. La teza cu 3 puncte diferență, s-a constatat de altfel și faptul că teza candidatului nu primise punctul din oficiu.
   Toți acești profesori care nu au evaluat corect tezele au fost poftiți de către inspectorul școlar general Vasilica Zaharia la cursuri de pregătire, iar ei nu vor mai putea evalua teze la examenele naționale pe o perioadă de două sesiuni. „Le vom recomanda ca pe parcursul anului 2013-2014 să urmeze un curs de formare pe evaluare iar două sesiuni de examen nu vor mai fi selectați în comisii”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. Fiecare lucrare a fost evaluată de câte două cadre didactice, așa cum prevede metodologia, ceea ce înseamnă că numai în cazul județului Vrancea vor fi sancționați 12 profesori.
   Reamintim că în urma soluționării contestațiilor de la Bacalaureat au fost înregistrate diferențe de 3 puncte între nota inițială și cea finală, fapt care ridică suspiciuni cu privire la corectitudinea profesorilor evaluatori.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?