Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Ponta despre TVA redus la pâine: Experţii FMI sunt sceptici, nu le place, dar decizia e a Guvernului


   Experții Fondului Monetar Internațional (FMI) sunt sceptici în ceea ce privește eficiența reducerii TVA la pâine și nu le place ideea, dar decizia aparține, până la urmă, Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.
   „Cei de la FMI sunt sceptici, nu le place ideea, dar până la urmă este decizia noastră. Dacă noi putem să arătăm că măsura este sustenabilă…aici va conta foarte mult colaborarea din partea mediului privat, dacă ei ne vor ajuta să combatem evaziunea fiscală și să avem încasări bune, se va dovedi un proiect de succes. Dacă vor considera că și la 9% este prea mare TVA-ul și nu trebuie să îl plătească, înseamnă că am greșit noi, dar merită încercat”, a spus Ponta la Digi 24.
   Guvernul va efectua la sfârșitul lunii iulie prima rectificare bugetară din acest an, prin care se speră că vor fi asigurate fonduri care să facă posibilă reducerea TVA la pâine, măsură care ar putea fi însă aplicată, probabil, doar din luna septembrie, a declarat recent premierul Victor Ponta.
El a precizat că reducerea TVA la pâine, anunțată inițlial pentru luna iulie, nu va putea fi aplicată nici de la 1 august, deoarece rectificarea bugetului este prevăzută să fie efectuată la 30 iulie, ci „probabil 1 septembrie, dacă totul este foarte bine”. Premierul a explicat totodată că este necesar să existe și o opinie favorabilă din partea FMI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?