Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Fals avocat amendat cu 1.000 de lei pentru exercitarea fără drept a profesiei


      Procurorii vrânceni au finalizat ancheta în dosarul în care au cercetat, pentru  înșelăciune și exercitarea fără drept a profesiei, un focșănean care se dădea drept avocat. M. S., despre care se crede că ar fi membru al Baroului Constituțional, a fost sancționat cu o amendă administrativă în cuantum de 1.000 de lei. „Văzând persoana învinuitului care nu posedă antecedente penale, apreciez că acesta prezintă un grad redus de pericol social, fiind suficientă pentru reeducarea sa aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ”, se arată în soluția dată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
      Reprezentanții Baroului Vrancea sunt cei care au formulat plângere penală împotriva lui M. S., după ce doi cetățeni din Å¢ifești au reclamat la Baroul Vrancea faptul că au fost trași pe sfoară de acest bărbat care se dă drept avocat și pledează la instanță în baza unor procuri notariale. 
Potrivit unor surse oficiale, la începutul lunii aprilie, cele două persoane din Å¢ifești au venit să reclame la Baroul Vrancea faptul că un avocat din cadrul Baroului, care i-a reprezentat într-o anumită cauză, deși și-a primit onorariul în valoare de 26.000 de lei, a pornit o executare silită împotriva acestora, revendicând o suprafață de teren și o sumă de bani. Cu aceeași ocazie, cei doi reclamanți au aflat faptul că M. S. nu se afla pe Tabloul Avocaților din Baroul Vrancea și că de fapt au fost reprezentați în proces de o persoană care nici măcar nu era avocat în cadrul Baroului. După mai multe investigații, s-a aflat că persoana reclamată era unul dintre membrii Baroului Constituțional și că acesta a mai reprezentat și alte persoane în cadrul unor procese. Conform acelorași surse, persoana reclamată le-ar fi spus clienților că este avocat în cadrul Baroului Vrancea și semnează cu aceștia un contract specific avocaților. La instanță, în loc de delegație avocațială, presupusul apărător ar depune procură notarială. Pe avocații oficiali i-a intrigat și faptul că acesta se dă drept coleg al lor și pretinde onorarii de avocat. 
       Între avocații din Baroul autentic și cel paralel, în ultimii ani au fost diferite contre. După procese, discuții și alte reproșuri, unii dintre membrii Baroului paralel, au ales să dea examen și să intre în Baroul Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?