Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Şcoala de Fotbal Prosport Focşani, o provocare pentru toţi copiii din Vrancea


   În cei patru ani de activitate, clubul Prosport Focșani a reușit să se impună în lumea fotbalistică din România, rezultatele obținute în competițiile la care a participat fiind argumentul principal. Zeci de trofee cucerite la turnee puternice din București, Brașov, Bacău, Brăila, Focșani, Galați, Buzău, Piatra Neamț sau Vaslui. Jucători care au reușit să câștige titluri de golgheter, dar și trofeele de cel mai bun portar și cel mai bun jucător în multe din competițiile la care au luat parte. Copiii de la Prosport au văzut pe viu ce înseamnă să fii fotbalist de mare performanță și ce sacrificii trebuie să faci pentru a ajunge în vârful ierarhiei. „Steaua București a fost primul club pe care elevii Åžcolii de Fotbal Prosport l-au vizitat. A fost o zi superbă. Am vizitat muzeul celei mai titrate echipe din România, am văzut stadionul din Ghencea, arena pe care s-au realizat cele mai mari performanțe din fotbalul românesc, dar am asistat și la un antrenament al Stelei. Copiii noștri au luat autografe și s-au pozat cu idolii lor”, a spus președintele clubului, Laurențiu Muscalu, care și-a continuat discursul și cu lucrurile văzute și trăite de elevii săi la naționala României, FC Barcelona și PAOK Salonic. A urmat apoi vizita în laboratorul echipei naționale, micuții fotbaliști ai Prosport cunoscându-i pe Mutu, Lobonț, Tătărușanu, Raț, Pantilimon și ceilalți internaționali antrenați în acea perioadă de Răzvan Lucescu. În vara anului trecut, două grupe ale Prosport au fost primite regește de Ladislau Boloni la PAOK Salonic. Mai mult decât atât, una dintre grupe a reușit să câștige trofeul „Agios Spiridonas”. În toamna anului trecut o delegație a clubului Prosport a mers în vizită la cel mai important club al momentului, FC Barcelona. „Istorie, caracter, performanță, onoare și prestigiu. Sunt cuvinte care lipsesc, din păcate, din fotbalul vrâncean și nu numai. Grupa Under 12 a jucat finala turneului. Prosport va merge în continuare pe același drum pentru a arăta elevilor săi adevărata față a fotbalului profesionist. Doar așa vom reuși să creștem adevărații campioni, dar și oameni educați în spiritul fair-play”, a adăugat profesorul Laurențiu Muscalu. 
 
Conduși de o echipă de profesioniști 
   Stan Rodinel, Gabriel Lazăr, Răzvan Duțu, Adrian Schinește și Laurențiu Muscalu formează echipa tehnică de antrenori a CS Prosport. 
    Ultimii doi ani au fost cei mai prolifici pentru Åžcoala de Fotbal Prosport Focșani. Anul trecut, grupa 2001 a jucat finala celui mai important turneu din România, Brașov Indoor Cup, cucerind medaliile de argint. Marian Milea a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuț Petrea a câștigat titlul de golgheter în cadrul aceluiași turneu. În 2013, la „Cupa Municipiului Focșani”, grupa 2005 a câștigat medaliile de aur, iar Eduard Pană a câștigat titlul de golgheter cu 18 goluri înscrise. La grupa 2001, Prosport a fost la un pas de a câștiga titlul în finala disputată în fața celor de la Stars Brăila. Până la urmă, Prosport s-a clasat pe locul al doilea. Marian Milea a câștigat titlul de cel mai bun jucător al turneului, iar Rareș Dobrescu a câștigat titlul de golgheter. Rezultatele obținute de Prosport Focșani în cei patru ani de existență demonstrează că forța grupului este esențială. „Fotbalul este un joc colectiv și nu poți câștiga trofee dacă nu ai o echipă solidă din toate punctele de vedere. Mă refer la conducere, staff tehnic, sportivi, părinți și sponsori. Aceasta este echipa adevărată care dă forța grupului. Elevii noștri se respectă și sunt prieteni și colegi adevărați. Chiar dacă le-am mulțumit personal pentru rezultate, țin să le transmit acestor copii minunați să se pregătească și în continuare cu aceeași mare pasiune pentru că doar așa vor putea ajunge să-și vadă visul cu ochii, acela de a ajunge mari fotbaliști. Bravo copiilor de la Prosport! Mulțumim părinților pentru încrederea acordată”, a conchis Laurențiu Muscalu.
Cursuri de fotbal la Prosport Focșani 
   Clubul Sportiv Prosport organizează cursuri de fotbal în fiecare zi pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, născuți în anii 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004 și 2003. Pentru informații suplimentare sunați la telefonul mobil 0754.929.159 sau accesați site-ul clubului www.prosport2009.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?