Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

„Portarul“ Alin Moldoveanu: „Era singurul post în care puteam să joc“


   Campionul olimpic la tir, focșăneanul Alin Moldoveanu (29 de ani), campion olimpic la tir la Jocurile Olimpice de la Londra, a acordat un interviu aparte postului de televiziune Dolce Sport, în care a vorbit despre legăturile sale cu fotbalul. Extrem de relaxat, Moldoveanu a dezvăluit că a și practicat fotbalul, pe postul de portar: „Dacă se poate numi fotbal ce făceam noi în curtea școlii… Eram portar, era singurul post în care puteam să joc. Intram în poartă ca să fiu și eu alături de ei. Eram «Piciu’». Asta e, când toți sunt mai mari ca tine… Mai penibil de atât nu se poate!”, a spus trăgătorul focșănean.
   Întrebat pe cine preferă dintre Messi și Ronaldo, Alin a fost tranșant. „N-am auzit decât de Messi. Dar, pe oricine dorește, îl învăț să tragă cu pușca. Åži pe Messi, și pe oricine. Bravo fotbaliștilor că au câștiguri atât de mari, însă satisfacția pe care o ai pe podium când îți atârnă medalia de gât face cât toți banii din lume”, a mai spus focșăneanul de 29 de ani, devenit campion olimpic acum o lună.

Alin Moldoveanu, premiat de clubul Dinamo

   Sportivii din cadrul CS Dinamo, care au fost medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra, au fost premiați, miercuri, de către sponsorul clubului, societatea Erbașu, cu sume de până la 10.000 de euro. Pentru medalia de aur obținută în concursurile individuale sponsorul a acordat suma de 10.000 de euro, pentru argint 8.000 de euro, iar pentru bronz 5.000 de euro.
   Urmează a fi stabilite premieri și pentru sportivii medaliați în cadrul concursurilor pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra, cât și pentru antrenorii acestora. Suma totală a indemnizațiilor oferite de către Erbașu SA sportivilor dinamoviști înaintea începerii JO și a premierilor este de 80.000 de euro. „Am spus dinaintea începerii Jocurilor Olimpice că sportivii dinamoviști vor obține cel puțin jumătate din numărul de medalii ale României și așa s-a întâmplat. Însă dacă nu ne vom apleca mai mult către sport nu știu ce performanțe vom mai avea. Ar trebui să luăm exemplul Marii Britanii care a ajuns la această ediție a Jocurilor Olimpice pe locul doi în clasamentul pe medalii”, a declarat într-o conferință de presă, președintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă.
   Opt sportivi legitimați la CS Dinamo au fost medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra: Alin Moldoveanu (aur – tir), Cătălina Ponor (argint și bronz pe echipe la gimnastică), Corina Căprioriu (argint – judo), Rareș Dumitrescu (argint pe echipe – scrimă), Gelu Zalomir (argint pe echipe – scrimă), Tiberiu Dolniceanu (argint pe echipe – scrimă), Larisa Iordache (bronz pe echipe – gimnastică) și Diana Bulimar (bronz pe echipe – gimnastică).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?