Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Primarul de la Vintileasca a blocat un drum comunal


   Primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, îl acuză pe Dan Trandafir, patronul firmei SC Dandafir D&D SRL din Dumitrești că îi distruge drumul comunal DC 179, Bahnele-Poiana Stoichii. Primarul spune că a ajuns la exasperare deoarece camioanele firmei respective care transportă lemn pe acest sector de drum sunt supraîncărcate și în felul acesta drumul este distrus fără nicio milă. Edilul afirmă că a ajuns la soluția disperată de a bloca drumul pentru a-l determina pe Dan Trandafir să respecte limita de tonaj.
       Mașinile cu lemne supraîncărcate continuă să distrugă drumurile din județ. Primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru ne-a spus că pe drumul comunal 179, Bahnele – Poiana Stoichii, circulă mașini încărcate cu lemne a căror greutate depășește cu mult limita maxim admisă de tonaj. Pentru a-i opri pe transportatori, ieri, primarul Spătaru a luat singur măsuri, blocând drumul 179. Nu pentru toate mașinile, ci doar pentru cele a căror încărcătură depășește limita de tonaj. „În ultima perioadă mașinile care cară lemn pe drumul comunal DC 179 Bahnele-Poiana Stoichii sunt încărcate peste măsură, mai mult decât prevede limita de tonaj. Este stabilit să circule mașini cu un tonaj de maxim 10 tone, iar în realitate mașinile cu lemn au 20 de tone și mai bine. De asemenea, pe drumul național DN 2 R au apărut găuri, iar pe margine șoseaua a fost distrusă tot de aceste mașini. Mașinile aparțin societăților SC Trans Silvamar SRL din Reghiu administrată de primarul Răduță Macovei și SC Dandafir D&D SRL din Dumitrești, administrată de Dan Trandafir. În cursul zilei de marți, 16 iulie, am luat decizia de a bloca drumul Bahnele-Poiana Stoichii că nu se mai putea. A rămas blocată mașina lui Dan Trandafir de la Dumitrești acolo”, a spus Georgel Spătaru, primarul de la Vintileasca. 
 Primarul a adăugat că nu se mai poate, deoarece toporatorii de păduri în setea lor de a face bani cât mai repede nu mai țin cont nici de omenie nici de lege. „Nu mai țin cont de nimic. Au transformat mașinile în niște mastodonți pe care încarcă fără limită. Nouă ne fac drumurile praf, iar după ce își scot lemnul nu mai aude nici Dumnezeu de ei. S-a reușit asfaltarea drumului național DN 2R până la Bahnele cu sprijinul direct al domnului președinte Marian Oprișan, iar acum acești patroni l-au distrus. Oamenii din Vintileasca au așteptat o viață să ajungă asfaltul și la poarta lor și când să se bucure încep să plângă de milă. Nu este posibil așa ceva. Voi face tot ce îmi stă în putință să îi opresc pe acești distrugători”, a mai spus primarul. 
 Ca să țină drumul circulabil spre Poiana Stoichii, primarul Spătaru a montat ieri, o barieră metalică pe acest drum și va permite accesul doar mașinilor sub 10 tone. „Am montat o barieră metalică ca să opresc acest dezastru de pe drum. Oamenii au nevoie să iasă cu mașina, cu căruța și le trebuie un drum bun. Locuitorii din Vintileasca s-au săturat să își distrugă mașinile pe drumurile făcute praf de cei care exploatează lemn în zona noastră”, a mai spus Georgel Spătaru. 
 Ieri, contactați de reporterii „Monitorul de Vrancea”, polițiștii de la Dumitrești   ne-au spus că nu au fost informați despre blocarea acestui drum. 
Teren ocupat ilegal și datorii la primărie
 Faptul că mașinile lui Trandafir distrug drumurile nu este singura problemă a primarului Spătaru. Acesta  spune că Dan Trandafir, patronul firmei SC Dandafir D&D SRL din Dumitrești, ocupă ilegal și un teren al primăriei Vintileasca, situat în punctul Åžcoala Bahnele și pe care refuză să îl elibereze. Primarul îl acuză pe același Dan Trandafir că are de plătit o datorie de 9.000 lei primăriei Vintileasca pentru materialul lemnos pe care l-a luat în urmă cu doi ani când primar era Marian Georgescu. „Primăria Vintileasca a reziliat contractul de închiriere cu SC Dandafir D&D SRL de un an de zile. I-am trimis trei notificări pentru a elibera terenul închiriat, însă Dan Trandafir a refuzat să facă acest lucru până în prezent. De asemenea, am făcut solicitări la poliție pentru a ne sprijini să putem elibera terenul în cauză, însă nu am primit niciun răspuns. Dan Trandafir are de plătit 9.000 lei pentru materialul lemnos pe care l-a luat de la primărie când era primar domnul Marian Georgescu. Am luat legătura cu Dan Trandafir și a refuzat în mod categoric să se prezinte la primărie și să plătească datoria. În perioada imediat următoare îl vom acționa în judecată pentru a ne recupera datoriile pe care acesta le are către primărie și pentru eliberarea terenului pe care este acum ilegal”, a spus primarul. 
 Un alt aspect semnalat de edilul de la Vintileasca este acela că Dan Trandafir depozitează materialul lemnos pe care îl aduce din pădure chiar pe marginea drumului național DN2 R și de cele mai multe ori buștenii sunt puși și pe asfalt. „Buștenii sunt puși pe marginea drumului și pe carosabil. În spatele gaterului toate resturile respectiv rumeguș, deșeuri de la gater sunt aruncate pe islazul comunei. Este un peisaj dezolant acolo. Mai mult, am verificat și pentru toate construcțiile pe care le are pe terenul respectiv nu are niciun fel de autorizație de construcție”, a mai spus Georgel Spătaru. 
Dan Trandafir vrea discuție cu reporterii la Dumitrești 
 În replică, Dan Trandafir, patronul firmei SC Dandafir D&D SRL din Dumitrești, spune că el de fapt cară lemne din pădure cu două camionete Iveco și că tonajul acestora este de maxim 3,5 tone. Acesta recunoaște că are mai multe mașini mari de cărat lemn printre care și un camion, dar spune că îl folosește doar în rampă pentru a încărca lemn în mașinile mici. „Eu am două mașini mici, Iveco, cu care car lemn din rampă până la gater. Acestea nu depășesc 3,5 tone, așa că nu încalc dispoziția de tonaj maxim care este de 10 tone. Mie Primăria Vintileasca nu mi-a trimis nicio adresă prin care să mi se aducă la cunoștință că acest contract de închiriere a fost reziliat. Am fost chemat la poliție pe tema rezilierii contractului, dar trebuie să văd și eu ce fac acolo, că am investiție, am un gard și alte bunuri. Mașina mare cu numărul VN 74 DDD este a mea, dar o folosesc în rampă să încarc lemne în cele două camionete. Eu pot să pun pe cele două mașini mici lemn și la 4 metri și la 5 lungime, depinde cum am nevoie”, a spus Dan Trandafir, patronul firmei Dandafir D&D. 
 În momentul în care a fost întrebat de datoria de 9.000 de lei pe care ar avea-o de achitat către primăria Vintileasca și dacă are autorizație de construcție pentru imobilul aflat pe terenul închiriat de la primărie, Dan Trandafir a spus că „este mai bine să ne întâlnim la Dumitrești și să discutăm toate aceste probleme”, după care a refuzat să mai răspundă la telefon deși a fost sunat de mai bine de 15 ori. 
 De asemenea am încercat să-l contactăm și pe primarul Răduță Macovei, însă acesta nu a fost de găsit. Deși am sunat și la primăria din Reghiu, primarul Răduță Maco-vei plecase de dimineață, iar funcționarul care a răspuns la telefon ne-a spus scurt: „Domnul primar este plecat. Nu mai vine azi, sunați pe mobil, poate dați de el”.  

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?