Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Şofer cu patru dosare penale pentru conducere fără permis


       Un tânăr de 26 de ani, din Focșani, nu se poate abține să nu conducă, chiar dacă permisul i-a fost reținut de oamenii legii, iar pe numele său au fost întocmite mai multe dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației. Polițiștii îl cunosc ca pe un cal breaz pe Nicolae J., de 26 de ani, din municipiu. Deși este cercetat în mai multe dosare penale, miercuri seara el și-a mai făcut rost de încă unul, după ce a condus o mașină cu permisul de conducere suspendat. „La data de 10.07.2013, ora 18.30, pe raza comunei Suraia a fost depistat J. Nicolae, de 26 ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism marca BMW, având  permisul de conducere reținut. A fost întocmit dosar penal”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea. 
  În luna mai a acestui an, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani l-au identificat pe același Nicolae J. în trafic, în timp ce conducea un autoturism VW, deși dreptul de a șofa îi fusese suspendat pentru alte abateri. În februarie, tot pe numele tânărului a fost întocmit un alt dosar penal pentru aceeași faptă. Åži în februarie, ca și în mai, el a fost oprit în trafic, iar în urma verificărilor s-a stabilit că avea dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii ne-au spus atunci că pe numele tânărului au fost întocmite trei dosare penale pentru aceeași faptă, dosarul întocmit în urmă cu două zile fiind cel de-al patrulea. 
 Åži în 2009 tânărul a avut probleme cu legea, după ce în mașina sa au fost găsite aproape 3.000 de pachete de țigări, pentru care nu deținea documente. Mașina a fost oprită la Nănești, în timpul filtrelor instituite pentru găsirea armelor furate de la Ciorogârla. 
 Acesta nu este singurul șofer pe numele căruia a fost întocmit dosar penal de cercetare. Miercuri dimineață, la ora 6.50, pe DN 11A, în municipiul Adjud, a fost depistat Pavel C., de 46 ani din Brașov, în timp ce conducea un autoturism Dacia. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii      l-au testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost de 0,43 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru probe de sânge, i s-a reținut permisul de conducere și i s-a întocmit și un dosar penal, în care este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. 
 În seara aceleiași zile, un alt bărbat a dat-o în bară în timp ce se deplasa cu un tractor pe DN 2 E85, pe raza comunei Obrejița. Deși știa că nu are permis de conducere, Costel T., de 45 de ani, din localitate, nu s-a sfiit să circule cu tractorul și pe drumul european. El a fost oprit de polițiști, care în urma verificărilor au stabilit că nu deține permis de conducere. Åži în acest caz s-a întocmit dosar penal de cercetare. În aceeași zi și tot pe drumul european a mai fost constatată o infracțiune. „La ora 17.10, pe DN2-E85 în comuna Dumbrăveni, a fost identificat G. Cătălin, de 28 ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un tractor VR 445, fără a fi înmatriculat. A fost întocmit dosar penal”, transmit polițiștii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?