Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Procedurile în cadrul Laboratorului de Recuperare costă mai mult de azi


       Spitalul Județean de Urgență Focșani percepe prețuri mai mari pentru procedurile efectuate în cadrul Laboratorului de Recuperare Medicală, fizioterapie și balneologie. Conducerea Spitalului Județean a decis să modifice prețurile la serviciile efectuate în cadrul laboratorului, conform legii, noile prețuri intrând în vigoare de astăzi. Înainte, pacienții trebuiau să plătească 50 de lei pentru 10 ședințe de proceduri, dar de astăzi vor fi practicate prețuri diferențiate pentru fiecare procedură în parte.
 Managerul unității, Constantin Mîndrilă, spune că această decizie s-a luat  după ce s-a constatat, în urma unui control, că laboratorul de recuperare medicală, fizioterapie și balneologie ieșea în pierdere, în sensul că sumele strânse nu ajungeau nici măcar pentru salarii. „Aceste tarife sunt specificate în lege. Până acum, legea nu s-a aplicat, și am constatat că banii din proceduri nu ajungeau nici măcar pentru salarii”, a precizat Mîndrilă. În schimb, asigurații și alte ca-tegorii precum persoane cu handicap, veterani de război și văduve de război beneficiază de gratuitate, în condițiile în care sunt internați în spital. Mai exact, aceste categorii au dreptul la două cure de recuperare pe an a câte 10 zile fiecare cu maxim patru proceduri pe zi. 
   Noile taxe practicate în cadrul Laboratorului de Recuperare Medicală,  fizioterapie și balneologie sunt:
– consultație inițială – medic primar – 50 lei
                                  – medic specialist – 40 lei
– oscilometrie – 10 lei
– infiltrații în structuri ale țesutului moale – 10 lei
– puncție articulară – 10 lei
– infiltrație intraarticulară – 10 lei
– administrație intravenoasă de medicamente – 5 lei
– kinetoterapie de grup cu afecțiuni – 5 lei
– galvanizare – 5 lei
– ionizare – 7 lei
– curenți diadinamici – 7 lei
– trabert – 5 lei
– tens – 5 lei
– curenți interferențiali – 7 lei
– unde scurte – 5 lei
– diapuls – 6 lei
– ultrasunet, magnetoterapie, laser – te-rapie, solux, ultraviolete, curenți cu impulsuri rectangulare, curenți cu impulsuri exponențiale, contracția izotermică electrică, simulare electrică funcțională, aplicații cu parafină, băi sau pensulații cu parafină, masaj regional, masaj segmentar, masaj reflex, aerosoli individuali, kinetoterapie individuală, tracțiuni vertebrale și articulare, manipulări articulații pe-riferice – fiecare câte 5 lei
– limfmasaj – 9 lei
– mofete (emanații naturale de dioxid de carbon-n.r.) – 6 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?