Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Condamnări în dosarul Maternităţii Giuleşti


   Asistenta Florentina Cîrstea a fost condamnată, marți, de Judecătoria Sectorului 6 la doi ani și două luni de închisoare cu executare, fostul manager Bogdan Marinescu a primit o amendă penală de 6.500 de lei, iar Maternitatea Giulești, o amendă penală de 400.000 de lei. Potrivit deciziei instanței, asistenta Florentina Cîrstea a fost condamnată la doi ani și două luni de închisoare pentru ucidere din culpă și la cinci pedepse de câte zece luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă din culpă, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de doi ani și două luni.
    Fostul manager al Spitalului „Panait Sârbu” – Maternitatea Giulești, profesorul Bogdan Marinescu, a primit o amendă penală de 6.500 de lei, iar șeful Secției neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat.
Åžeful Serviciului tehnic Vasile Dima a primit o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea a fost condamnat la doi ani de închisoare.
    Maternitatea Giulești a fost condamnată la 400.000 de lei amendă penală pentru ucidere din culpă și la cinci pedepse de câte 80.000 de lei amendă penală. Dacă această decizie va rămâne definitivă, Maternitatea Giulești urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv amenda penală de 400.000 de lei. Decizia Judecătoriei Sectorului 6 nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul București.
   
Daune de peste 4,3 milioane de euro

    Spitalul „Panait Sârbu” și asistenta medicală Florentina Cîrstea trebuie să plătească daune de peste 4,3 milioane de euro familiilor celor șase nou-născuți care au murit în incendiul de la Maternitatea Giulești și familiilor celorlalți cinci copii care au suferit arsuri grave. Instanța Judecătoriei Sectorului 6 a pronunțat, marți, sentința în dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești, în urma căruia șase bebeluși au murit și alți cinci au suferit arsuri grave.
    Incendiul a izbucnit în 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuți, din cadrul Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” – Maternitatea Giulești. Atunci au fost duși la Spitalul „Grigore Alexandrescu” opt bebeluși din secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Maternității Giulești, trei dintre aceștia decedând în zilele următoare, din cauza complicațiilor. Alți trei bebeluși au murit atunci în incendiu. Două perechi de gemeni – doi băieței și un băiețel și o fetiță – și o altă fetiță au fost salvați de medicii din Spitalul „Grigore Alexandrescu”.
    Parchetul a terminat în patru luni ancheta privind incendiul produs în 16 august 2010 la Maternitatea Giulești. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 6 în 6 decembrie 2010, iar procesul a început în 10 ianuarie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?