Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Vali Elisei Ardean a semnat cu Cetate Deva


   Handbalista focșăneană Valentina Elisei Ardean, fostă extremă a Oltchimului, va juca la Cetate Deva în viitorul sezon. Ea reintră după o pauză de un an, timp în care a născut un băiețel. Cea mai bună extremă stînga din lume în 2005, an în care a cucerit argintul la Mondialul din Rusia, cu „naționala” României, Valentina Elisei Ardean, 31 de ani, va reveni pe teren după o pauză de un an. La finalul sezonului trecut, Alice a anunțat că e însărcinată și s-a retras pentru moment din handbal. Pe 15 ianuarie 2013 a născut un băiețel de 4 kilograme pe care l-a botezat Robert.
Departe de semicerc, extrema stînga își pregătește acum reintrarea la echipa alături de care a trăit primele satisfacții în handbal. Sportiva a acordat un interviu cotidianului Gazeta Sporturilor în care vorbește despre planurile de viitor, dar și de fosta sa echipă, Oltchim Rm. Vîlcea. „Nu pot să cred că Oltchim nu mai există. Am petrecut șase ani extraordinari la Vîlcea și e mare păcat că, poate, cea mai bună echipă din România s-a desființat!”, a spus Valentina Elisei Ardean.

Reporter: Alice, ți-e dor de handbal?
Elisei: Mă mai întrebi? Număr zilele pînă cînd voi reintra pe teren. E greu să te uiți la televizor la handbal, mai ales când știi că ai fi putut fi acolo. M-a ajutat însă copilul, faptul că absența mea s-a datorat unui mare eveniment, pe care l-am așteptat de mult timp.

Reporter: Cum te împaci cu rolul de mămică?
Elisei: Cred că mă descurc. Nașterea copilului a fost cel mai frumos eveniment. Nu pot să mă despart de el. E ceva minunat!

Reporter:
Sezonul trecut ai fi putut să joci la Oltchim, într-un sezon excitant în Liga Campionilor.
Elisei: Aș fi putut, dar nu s-a întîmplat. Nu-mi pare rău. Un singur lucru regret. Faptul că Oltchim nu a câștigat Liga și că acum, practic, s-a desființat.

Reporter: Te așteptai să se întîmple acest lucru?
Elisei: Cine s-ar fi așteptat? Am jucat șase ani la Vîlcea, au fost cei mai frumoși, cu cîștigarea Cupei Cupelor în 2007, cu finala Ligii în 2010. Multe bucurii și satisfacții. Nu pot să cred că Oltchim nu va mai fi!

Reporter: De ce ai ales Deva?
Elisei: Pentru că o să joc acasă! La Deva am făcut primii pași în handbalul mare. Noul rol, acela de mamă, m-a făcut să mă gândesc în primul rând la familie.

Reporter: Vor fi așteptări mari de la tine!
Elisei: Da, dar să nu se uite că vin după un an de pauză. Îmi doresc enorm să revin la forma în care eram la Vîlcea. Åžtiu că trebuie să am răbdare, să muncesc mult, dar nu mă sperii.

Reporter: La echipa națională te mai gândești?
Elisei: Niciodată nu o să întorc spatele „naționalei”. Dacă se va considera că sunt în formă și că pot să ajut echipa, voi îmbrăca tricoul României cu cel mai mare drag.

Reporter: Acum, prin dispariția Oltchimului, campionatul va fi mult mai strâns. Pe cine vezi favorită la titlu și ce obiectiv are Deva?
Elisei: Baia Mare, Brașov și Brăila cred că au prima șansă. Acum însă, orice echipă poate să bată pe oricine. Va fi un campionat foarte disputat. Noi la Deva ne propunem să jucăm cel mai bun handbal și să terminăm cît mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?