Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Medicii nu s-au familiarizat cu reţeta electronică


   Cu toate că rețeta electronică a fost introdusă de mai bine de jumătate de an,  medicii încă nu s-au obișnuit cu acest sistem de prescriere a medicamentelor. Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea îi atenționează pe medici că au obligația să introducă în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) toate prescripțiile medicale realizate în sistem offline.
   Mihai Copaci, șeful CAS Vrancea, spune că a fost nevoit să impute sume anumitor medici, tocmai pentru că aceștia nu au introdus prescripțiile în sistemul informatic. „Furnizorii de servicii medicale, în special medicii de familie și cei specialiști, au prescris rețete în sistem offline, dar nu le-au introdus în SIUI. Din acest motiv, le-am imputat valoarea acelor rețete. Furnizorii de servicii medicale pot prescrie în sistem offline atunci când nu au curent electric sau acces la internet, dar au obligația ca până la sfârșitul lunii sau trimestrului să introducă acele rețete în sistem. Doar așa ele pot fi decontate”, spune Mihai Copaci.
   De asemenea, reprezentanții CAS Vrancea îi atenționează pe medici că în cazul prescrierii unor substanțe stupefiante și psihotrope, legislația nu s-a schimbat. Acestea trebuie prescrise în continuare pe formularele autocopiante speciale, nu în sistem electronic.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?