Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Sfaturi pentru şomerii aflaţi în căutarea unei slujbe


   Exploatarea prin muncă este cea mai întâlnită formă de abuz, în cazul traficului de persoane. Pentru ca vrâncenii să nu cadă victime unor persoane ce le-ar putea exploata prin muncă, la nivel regional a fost lansată campania „A munci este un drept! A exploata munca este o infracțiune!”. Campania a fost implementată de  Centrul Regional Galați și IPJ Vrancea, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. 
   Astfel, de la jumătatea lunii mai au fost realizate activități de prevenire în școli și licee, dar și activități de prevenire și instruire a șomerilor care sunt în căutarea unui loc de muncă prin intermediul AJOFM Vrancea. În perioada verii vor fi organizate dezbateri cu membrii Grupului de Acțiune Comunitară și cu cetățenii, campania urmând a se încheia în august.
   Ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității spun  că exploatarea prin muncă este una dintre cele mai întâlnite forme de abuz ca urmare a traficului de persoane. Polițiștii îi sfătuiesc pe cei care sunt în căutarea unui loc de muncă să verifice dacă agenția prin care și-au găsit de lucru funcționează legal, să accepte doar ofertele care presupun contracte de muncă, fără să ia în considerare promisiunile verbale, să anunțe cu cine, unde și cum pleacă din țară, în cazul în care job-ul este în afara teritoriului țării, să știe numărul de telefon al Ambasadei României din țara respectivă. Dacă au probleme, pot suna la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, la telefon 021.311.8982, fax 021.319.0183, e-mail anitp@mai.gov.gov.ro sau Helpline la numărul 0800800678.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?