Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ACoR Vrancea îi ajută pe agricultorii scoşi datori la CAS


   Asociația Comunelor din România filiala Vrancea (ACoR) îi sprijină pe agricultorii scoși datori de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea. Vasile Vatră, președintele ACoR Vrancea, le cere tuturor agricultorilor vrânceni să se adreseze de urgență primarilor din localitățile în care își au domiciliul sau direct la sediul AcoR din Gugești. Edilul susține că impunerile de plată pot fi contestate în termen de 15 zile de la data primirii, iar ACoR filiala Vrancea încearcă să îi ajute pe cei aflați într-o astfel de situație. „CAS Vrancea nu a mai așteptat să primim răspuns de la autoritățile statului și a emis deja deciziile de impunere pentru agricultorii care au vândut produsele legal. Cetățenii județului Vrancea care primesc astfel de decizii de impunere de la Finanțe se pot adresa primarului din localitatea de domiciliu, iar acolo unde nu găsesc înțelegere îi rog să se adreseze direct la noi, la ACoR, sau la telefoanele: 0237.250.182 sau 0745.264.420”, a spus Vasile Vatră.
   Președintele ACoR Vrancea a mai precizat că așteaptă răspuns la memoriile înaintate președintelui Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, Instituției Prefectului, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Administrației și Internelor, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prim-ministrului României, președintelui României, Senatului și Parlamentului. Memoriul a ajuns deja pe masa Guvernului, în urma discuțiilor purtate de Oprișan cu Victor Ponta.

Peste 6 mii de decizii au fost emise

   Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea a emis ieri, decizii de plată pe numele țăranilor cu datorii la fondul de sănătate, după ce au obținut venituri din agricultură. Mihai Copaci, șeful CAS, spune că, săptămâna viitoare, deciziile de plată vor fi transmise celor 6.069 persoane. El susține că va depune o acțiune în instanță prin care persoanele în cauză să nu mai fie nevoite să plătească datoriile, cel puțin pentru o perioadă. „S-au emis 4.000 de decizii, urmând ca mâine (n.r.- astăzi) să le emitem pe restul, iar ca săptămâna viitoare să le trimitem. Aceste decizii au fost emise deoarece este prevăzut în Ordinul Comun 806 al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Sănătății că termenul de predare a acestor debite este 30 iunie. Odată ce aceste persoane primesc decizia, au termen de 15 zile în care pot plăti sau contesta. Dacă nu plătesc, ANAF-ul decide ce se va întâmpla, pentru că ei se ocupă de colectarea banilor la Fondul Asigurărilor de Sănătate. În același timp, am analizat și posibilitatea ca mâine (n.r.- astăzi) să depun o acțiune la instanța de contencios administrativ, o acțiune de suspendare a efectelor actului de stabilire a debitelor. Sper ca în perioada legală în care aceste persoane ar trebui să plătească să obțin o suspendare a actului sau să vină decizia de la ANAF prin care aceste persoane sunt scutite de plata penalităților și majorărilor”, a spus Mihai Copaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?