Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Apa potabilă din comuna Tătăranu nu este bună de consum


   Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea avertizează că apa potabilă din comuna Tătăranu nu este bună pentru consum. În urma analizelor efectuate de angajații DSP, a reieșit că există un risc major de epidemie hidrică, din cauza bacteriilor pe care le conține apa. Din acest motiv, inspectorii DSP au suspendat avizul de distribuire a apei în această localitate. „Din 17.04 am dat o decizie de suspendare a alimentării cu apă în comuna Tătăranu, din cauza riscului major evidențiat de analizele microbiologice. S-au constatat valori peste limita de admisibilitate. Practic, nu se face clorinarea apei. Probleme sunt la Bordeasca Veche, Obilești, Mărtinești și Vâjâitoarea. De asemenea, s-a mai descoperit că apa conține anumite bacterii ca Escherichia coli, bacterii coliforme și enterococci. Astfel, există posibilitatea apariției unei epidemii hidrice. Din punctul nostru de vedere, există un risc major în zonă, pentru că nu se efectuează clorinarea apei”, a atras atenția medicul Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea. 
   În replică, primarul comunei Tătăranu, Nicolae Pavel, susține că se efectuează lucrări de modernizare la sistemul de alimentare cu apă potabilă din localitate. El speră ca în toamnă lucrările să fie finalizate. „Recunosc faptul că sunt probleme la Bordeasca Veche, dar avem un proiect în curs de desfășurare de 26 de miliarde de lei vechi, iar lucrările sperăm să le terminăm în toamnă. Așa, oamenii vor bea apă de calitate. O să aibă și stație de clorinare, și tot ce trebuie. La noi nu au fost probleme din cauza apei și cu toții beau de la sistemul de alimentare, chiar și eu. Le-am zis să aibă grijă cu apa pe care o dau copiilor, să o fiarbă. Problemele sunt din cauza faptului că instalația e veche de 50 de ani”, spune primarul Nicolae Pavel. 
   Ieri, reprezentanții DSP Vrancea și cei ai autorității locale din comuna Tătăranu s-au întâlnit la sediul Prefecturii, ocazie cu care s-a propus ca în perioada următoare să fie înființate stații de clorinare a apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?