Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Metode de a evita creşterea temperaturilor în locuinţe


   În contextul temperaturilor caniculare din ultima perioadă, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au emis o serie de recomandări pentru a evita creșterea temperaturii în locuințe. Ferestrele trebuie închise, jaluzelele trase, acestea putând fi deschise doar dimineața și seara pentru a provoca curenți. „Închideți  ferestrele expuse la soare, trageți jaluzelele și draperiile. Å¢ineți ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuință. Deschideți ferestrele seara târziu, noaptea și dimineața devreme, provocând curenți de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuință. Stingeți sau scădeți intensitatea luminii artificiale. Închideți orice aparat electrocasnic de care nu aveți nevoie”, recomandă specialiștii din cadrul DSP.
    De asemenea, aceștia mai recomandă vrâncenilor să țină cont și de câteva sfaturi elementare în această perioadă, pentru a evita situațiile neplăcute. „Evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 -18.00. Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.  Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius. Dacă nu aveți aer condiționat în locuință, la locul de muncă, petreceți 2 – 3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat. Purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise. Beți zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă  la fiecare 15 – 20 de minute”, mai spun specialiștii de la DSP.
    Vrâncenii trebuie să se aștepte la temperaturi ridicate și disconfort termic până marți seara, 25 iunie. Meteorologii au emis ieri o avertizare meteo prin care atenționează că în sudul și în sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?