Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Ansambluri folclorice din Cehia şi Republica Moldova, la Zilele Municipiului Focşani


        Zilele Municipiului Focșani, care vor avea loc între 4 și 7 iulie, se apropie. Reprezentanții Primăriei Focșani pun la punct în aceste zile agenda manifestărilor, care vor cuprinde, pe lângă Festivalul Coral Internațional Pastorala, și un Festival Folcloric Internațional, intitulat „Plaiurile Mioriței”. Sunt invitate să participe și și-au anunțat deja prezența ansambluri folclorice din Cehia, Republica Moldova, ansambluri ucrainene, turco-tătare, elene, germane sau maghiare, care vor colora Focșaniul prin cântec și costumații tradiționale, pe tot parcursul Zilelor Municipiului.   
 Prima formație folclorică ce a acceptat invitația autorităților focșănene este un ansamblu din Cehia, din orașul Pisek, care, în cadrul unui protocol cu Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, i-a invitat pe artiștii vrânceni să le întoarcă vizita în Cehia, între 22 și 25 august. O altă formație care va fi prezentă la Focșani este din orașul Orhei, din Republica Moldova, delegația fiind condusă de primarul din această localitate. Invitate la Zilele Municipiului Focșani sunt și formații din țară, ce aparțin minorităților naționale. Este vorba despre ansamblul Kolomeika – ucrainean, dar și unul turco-tătar și un ansamblu din Ploiești ce reprezintă comunitatea elenă. Este posibilă și prezența unor ansambluri germane și maghiare. „În cadrul Zilelor Municipiului Focșani, ansamblurile folclorice vor susține și spectacole în cartiere, în fiecare zi, dimineața. Pe 6 iulie va avea loc festivalul, în care vor cânta toate formațiile invitate. Sperăm să fie frumos și focșănenilor să le placă aceste manifestări”, ne-a spus Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani. 
 Anul acesta, Zilele Municipiului Focșani vor mai cuprinde și un simpozion de istorie și tradiție, o lansare de carte și manifestări sportive.   
A devenit o tradiție ca în fiecare an, la începutul lunii iulie, să fie sărbătorite Zilele Municipiului Focșani. La 6 iulie 1862, Cuza a semnat actul de unificare a celor două localități, Focșani Munteni cu Focșani Moldoveni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?