Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Trei adjudeni suspectaţi de contrabandă cu ţigări


        Trei persoane din Adjud au fost „săltate”, marți, de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și duse la Bacău. Acestea sunt suspectate că ar face parte dintr-o rețea care se ocupă cu contrabanda cu țigări. Anchetatorii ne-au spus că persoanele ridicate sunt de etnie romă. Niciuna dintre ele nu a fost reținută după audieri. 
  Acțiunea a aparținut polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău. În total, au fost efectuate 40 de percheziții domiciliare pe raza județelor Bacău, Neamț, Vrancea, Botoșani, Suceava și Brașov. Scopul a fost destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din cetățeni moldoveni și români, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile din tutun. 
        De asemenea, au fost puse în executare 25 de mandate de aducere. „În sarcina membrilor grupării se reține că ar fi introdus pe teritoriul României, prin diferite puncte de frontieră, cantități însemnate de țigarete, provenind din Republica Moldova și Ucraina, în scopul comercializării acestora. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost identificate și ridicate peste 10.000 de pachete de țigări de diferite mărci, înscrisuri și sume de bani în lei și valută. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 100.000 de lei. În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a șapte suspecți, șase din județul Bacău și unul din județul Neamț, și au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a acestora. Față de un alt suspect s-a propus revocarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea și înlocuirea acesteia cu măsura arestării preventive”, ne-au transmis anchetatorii.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?