Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Absolvenţii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru examenul de Evaluare Naţională


   Elevii de clasa a VIII-a au intrat de ieri în vacanță, însă nu vor avea parte de prea multă odihnă, pentru că începe pregătirea pentru admiterea în clasa a IX-a. Săptămâna viitoare va avea loc înscrierea candidaților la  examenul de Evaluare Națională, urmând ca prima probă a acestuia, cea scrisă la Limba și Literatura Română, să se desfășoare marți, 25 iunie. Pe 27 iunie este programată să se desfășoare proba scrisă la Matematică, iar primele rezultate vor fi făcute publice sâmbătă, 29 iunie, după ora 16.00. Contestațiile vor putea fi depuse până la ora 20.00. 
   La nivel de județ vor funcționa 24 de centre de comunicare și 93 de centre de examinare. De asemenea, în cadrul aceluiași examen, vor funcționa și patru centre de evaluare. Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a se va desfășura în baza aceleiași metodologii după care a funcționat și anul trecut, iar repartizarea elevilor la licee se va face computerizat, în trei etape.
Potrivit calendarului stabilit în acest sens de Ministerul Educației Naționale, în intervalul 30 iunie-2 iulie se vor rezolva contestațiile, iar pe 3 iulie se va face afișarea rezultatelor finale. În perioada 5-9 iulie, absolvenții de clasa a VIII-a, sub îndrumarea părinților și a diriginților de clasă, vor completa opțiunile din fișa de înscriere la liceu. În data de 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților de clasa a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la începerea cursurilor în anul școlar 2013-2014. Elevii repartizați apoi la liceu trebuie să se prezinte în data de 17 iulie pentru depunerea dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ în care au fost repartizați, în vederea finalizării procesului de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?