Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Kogălnicenii, pe podium la un concurs despre afaceri


   Elevii Colegiului „Mihail Kogălniceanu” din Focșani au obținut un loc II și o mențiune în cadrul Concursului Business Challenge, ce s-a desfășurat la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov, organizat în perioada 12-13 iunie. Tema concursului a fost „Antreprenoriatul – șansa comunității tale și a ta” și a cuprins trei probe. La probă scrisă, elevii au fost evaluați  printr-un test grilă, o probă practică, dar și realizarea unui eseu cu tema „Succesul în afaceri”.
   Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” a fost reprezentat de două echipe, prima fiind formată din Simona Caramalău, Bety Leancă și Mădălina Stan, eleve în clasa a X-a, care au obținut locul II. Ele au fost coordonate de profesoara Sonica Dărmănescu. Echipa a doua, care a obținut mențiune, a fost formată din elevele de clasa a XI-a Mihaela Pricop, Beatrice Stăruială și Alina Burnichi, ele fiind coordonate de Gabriela Savin.
   Concursul a vizat însușirea de către elevi a cunoștințelor despre inițierea, derularea și reușita unei afaceri, dezvoltarea capacității de reflecție critică asupra principiilor etice necesare în relațiile caracteristice unui mediu de afaceri, precum și formarea de atitudini și exersarea de comportamente democratice și antreprenoriale. S-a mai avut în vedere și încurajarea creativității și dezvoltarea competențelor elevilor, care să le permită acestora valorificarea eficientă a propriului potențial și, în perspectivă, gestionarea eficientă a propriei afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?