Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Odă eroilor neamului, la Bogheşti


   Åžcoala Gimnazială Boghești a găzduit, ieri, activitatea „Odă eroilor neamului”, coordonată de cadrele didactice Iulia Ciocîrlan, Ifrim Emilia Agache, Cătălina Manole, Geanina Sevastre și desfășurată la Biserica „Sf. Mihail și Gavril”, unde se află monumentul eroilor neamului. Alături de cadre didactice, elevi și părinți, a fost prezent și primarul comunei Boghești, Sandu Aur.
   După discursuri, s-au păstrat câteva momente de reculegere în cinstea eroilor. Elevii, îmbrăcați în costume naționale, au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor. „Când țara i-a chemat, ostașii eroi de ieri, fie soldați, fie generali, au înțeles că țara este în pericol și că are nevoie de ajutor. S-au târât prin noroi, au îndurat foame, sete, geruri năprasnice, dar le-au suportat cu stoicism”, au fost vorbele directorului școlii, Iulia-Florentina Ciocîrlan.
   La rândul său, profesoara de istorie Cătălina Manole a evidențiat cele mai importante momente ale luptei pentru libertate, accentuând că istoria poporului român a fost întotdeauna zbuciumată, a fost mereu o luptă pentru apărarea celui mai de preț lucru: libertatea. Elevii au intonat cântece despre faptele eroice ale înaintașilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?