Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Ponta: Liberalizarea preţului la gaze, un principiu european


   Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a primit răspuns negativ din partea Comisiei Europene la solicitarea sa de amânare a scumpirii gazelor de la 1 iulie, el precizând că motivația a ținut de respectarea principiului european al liberalizării prețurilor la gaze. „Motivarea europenilor este foarte clară, că trebuia să facem această liberalizare încă de când am intrat în UE, din 2007. Este un principiu european”, a spus Ponta.
   El a arătat că liberalizarea a fost aprobată de fostul premier Emil Boc și a devenit obligația României, care trebuie respectată. „Din păcate nu s-a făcut în 2007-2008, nu s-a făcut nici după aceea. Domnul Boc a aprobat – sigur, acuma minte pe la televizor că nu a aprobat, dar are semnăturile puse acolo – și noi nu putem să facem altceva decât să… pentru că e vorba de obligațiile României aici, chiar dacă le-a semnat Boc. Avem niște obligații de care trebuie să ne ținem”, a spus Ponta.
   Guvernul vrea să amâne, cu șase luni, calendarul de liberalizare a prețurilor gazelor naturale, dar comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, a recomandat respectarea actualului calendar. Departamentul pentru Energie i-a transmis lui Oettinger, în luna mai, o scrisoare în care a anunțat intenția Guvernului, recomandarea oficialului european fiind însă păstrarea calendarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?